Politică

VIDEO. Șefa PE, Roberta Metsola: „R. Moldova merită să fie parte a familiei europene”

Premierul Natalia Gavrilița și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, susțin o conferință de presă.

„După ședința de astăzi vreau să transmit un mesaj ferm de sprijin din partea Parlamentului European pentru RM pe calea aderării europene. Pentru noi RM merită să fie parte a familiei europene. În discuția noastră am anunțat interesul pentru Consiliul de mâine, cu implicații pentru procesul de aderare, pentru că procedura actuală este cea mai rapidă în direcția aderării Moldovei la UE. Trebuie să accelerăm integrarea în piața unică și de asemenea semnalez suspendarea tarifelor de roaming. Parlamentul European de asemenea își va îndeplini obligațiile referitor la cele 145 de milioane de euro, pachet de sprijin macrofinanciar. Astfel sprijinul total pentru RM se ridică la circa 600 de mil. de euro. Primii pași vor fi făcuți deja săptămâna viitoare pentru că știm că aceste resurse sunt imperios necesare în prezent”, a declarat Roberta Metsola.

De asemenea, președinta PE a mulțumit Republicii Moldova pentru poziția sa fermă împotriva agresiunii Federației Ruse în Ucraina și ajutorul acordat refugiaților din țara vecină.

„Știm că nu este ușor într-un context politico-economic dificil, mai ales când este vorba de energie”, a mai spus Roberta Metsola.

Știrea se actualizează.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Serios ? Prin ce s-a evidentiat Rep. Moldova ca merita ? PAi sa va zic eu prin ce atunci. Rep. Moldova putea de 30 de ani sa fie membra a UE daca vroia, insa Rep Moldova “a vrut sa suga la doua vaci”, cum spunea Snegur. Rep Moldova a facut parte din CSI, deci nu prea a vrut cu UE. MAi deunazi ministrul agriculturii zicea ca el vrea in CSI. Sa va mai zic ? Sondajul recent arata ca peste 50% din cei 2,6 milioane de moldoveni vor sa fie “independenti”, ei nu sa fie in NATO, ca urmare nu vor nici in UE (asta pt ca NATO este acelasi lucru cu UE pt prostii care inca nu stiu asta). Si atunci, vazand toate acestea, de unde trage “asta” concluzia ca Rep. Moldova “MERITA” sa fie in UE ? Ce minciuna ! Ce minciuna gogonata !

    1. Respublica Molotova aka RM FACE PARTE din csi. Deci nu e la timpul trecut ci la prezent și viitor (cel puțin viitorul apropiat). Așa că vestitul jițel diștept faci amu ia frumos când îl mângâie UE între coarne șî „tăt ci știi el faci” cî di aia îi cel mai diștept jițăl…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *