Război

VIDEO. Soldații ruși au luat-o la fugă ca în „Benny Hill” după ce o dronă ucraineană le-a luat la țintă buncărul

O nouă înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare de militarii ucrainene a surprins cum soldații ruși au abandonat un buncăr improvizat pentru a o lua la fugă mâncând pământul după ce în fața acestuia a fost lansată o grenadă din dronă.

Filmarea sugestivă nu lasă loc de foarte multe comentarii însă este interesant de notat că soldații ruși și-au acoperit buncărul improvizat cu ce au găsit la îndemână, neavând aparent camuflajul militar necesar pentru pozițiile de pe front și din apropierea acestuia.

Faptul că armata rusă are probleme în a le furniza militarilor săi echipamentele de camuflaj necesare a devenit evident încă din primele zile ale „operațiunii speciale” pe care Vladimir Putin a declanșat-o anul trecut, numeroase înregistrări video și fotografii apărute încă din martie 2022 pe rețelele de socializare arătând cum soldații Moscovei au apelat la covoare, fân și crengi pentru a-și camufla tancurile și blindatele.

Analistul militar Rob Lee de la Foreign Policy Research Institute nota la momentul respectiv că situația este cu atât mai bizară încât rușii sunt de fapt foarte pricepuți în a-și camufla vehiculele și că au demonstrat asta în exerciții militare din trecut.

O altă înregistrare video apărută recent pe rețelele de socializare, una care a surprins cum un grup de soldați ruși s-a predat fără opoziție după ce pozițiile lor au fost luate cu asalt de vânătorii de munte ucraineni, a arătat de asemenea că unii militari trimiși de Putin în Ucraina nu primiseră încă nici echipamente de iarnă.

Filmarea distribuită pe platformele social media înspre finalul lunii decembrie a scos în evidență un contrast puternic între militarii ucraineni, îmbrăcați în echipament alb din cap până în picioare, și cei ruși, încă în uniformele de vară.

Echipamentele, o lacună a militarilor trimiși de Putin să cucerească Ucraina

Pe 9 decembrie președintele rus Vladimir Putin a recunoscut în premieră că au fost probleme cu echipamentele soldaților încorporați începând cu data de 21 septembrie, când a ordonat mobilizarea parțială, după ce numeroase înregistrări video distribuite chiar de recruții ruși pe rețelele de socializare au arătat acest lucru.

La o conferință de presă la Bișkek, Putin a susținut că unele dintre problemele legate de aprovizionarea celor 300.000 de oameni care au fost chemați într-o campanie de mobilizare în septembrie și octombrie se atenuează acum.

Marțea trecută, președintele Rusiei a ordonat guvernului să creeze un așa-zis grup de lucru care să coordoneze problemele legate de mobilizare și pregătirea rezerviștilor mobilizați în contextul numeroaselor plângeri formulate de recruții și soldații ruși.

Doar o zi mai târziu, Vladimir Putin a aprobat o propunere a lui Serghei Șoigu, ministrul său al Apărării, de a extinde efectivele forțelor armate ruse cu sute de mii de noi militari, în pofida asigurărilor date de Kremlin că mobilizarea s-a încheiat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *