Ucraina

VIDEO. Soldații ucraineni au început antrenamentele pe „ucigașele de tancuri” Bradley din SUA

O nouă înregistrare video distribuită de soldații ucraineni pe rețelele de socializare arată că ei au început antrenamentele cu noile vehicule de luptă Bradley primite de Ucraina din partea SUA.

Înregistrarea video de doar 19 secunde îi arată pe militarii ucraineni în interiorul unui Bradley de fabricație americană, aceștia „jucându-se” cu ușa din spatele vehiculului de luptă, potrivit Hotnews.

Interiorul vehiculului de luptă este cel al unui Bradley M2A2 ODS, o variantă îmbunătățită a vehiculului de luptă original ce a început să fie produs în 1981. Vehiculele modernizate M2A2 Bradley ODS au participat la „Operațiunea Furtună în Deșert”, numele dat intervenției americane în Războiul din Golf declanșat de fostul dictator irakian Saddam Hussein în august 1990.

Acestea sunt tocmai modelele promise de Statele Unite Ucrainei la începutul lunii februarie ca parte a noului pachet de asistență militară în valoare de 3 miliarde de dolari.

Acest nou pachet de ajutor militar pregătit de Washington pentru Ucraina va include 50 de vehicule de luptă Bradley pentru a spori capacitățile ofensive ale armatei ucrainene.

De ce pot fi vehiculele Bradley un „ucigaș de tancuri”

Generalul Mark Hertling, fostul comandant al trupelor americane din Europa, a descris aceste vehicule drept un potențial „ucigaș de tancuri” și trimiterea lor Ucrainei ca fiind o „idee excelentă” încă de dinainte ca administrația președintelui Joe Biden să confirme oficial acest lucru.

„Așa cum am spus acum câteva zile, am fost comandant de Brad (Bradley) în Desert Storm. Brad-ul (sau IFV/CFV) NU este un tanc, dar poate fi un ucigaș de tancuri… și un transportor de trupe. (IFV=Vehicul de Luptă al Infanteriei, CFV= Vehicul de Luptă al Infanteriei Mecanizate)”, a notat el pe pagina sa de Twitter în data de 5 ianuarie.

El a explicat că vehiculele M2A2 Bradley au pe turelă două rachete antitanc TOW, un tun automat Bushmaster de 25 mm, o mitralieră coaxială de 7,62mm, toate eficiente la distanțe mari.

„Acesta a fost un vehicul grozav. Am atacat eficient tancurile irakiene, blindatele BMP și alte ținte. Deși este un vehicul cu șenile, nu are multe probleme complicate legate de motor și turelă. Consum bun de benzină, viteză maximă de aproximativ 65 de kilometri pe oră pe teren accidentat, mentenanță minimă, protecție și putere de foc solide”, a lăudat el vehiculele fabricate în SUA.

Rușii se laudă că au distrus din vehiculele de luptă americane

General-locotenentul Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Apărării, a anunțat încă de pe 13 ianuarie în timpul actualizării zilnice privind evoluția „operațiunii militare speciale” că forțele Moscovei au distrus deja 4 vehicule de luptă Bradley.

Anunțul a fost pe larg ironizat pe rețelele de socializare, ținând cont că vehiculele de luptă americane nu au ajuns încă în Ucraina.

După cum notează agenția Forbes, în înregistrarea video apărută duminică pe rețelele de socializare pot fi văzuți membri ai Brigăzii 47 de Trupe Aeropurtate ale Ucrainei care s-au deplasat în Germania, la baza americană din apropierea Grafenwoehr, pentru a învăța să opereze vehiculele de luptă cu o greutate de 25 de tone.

Germania este una dintre țările europene care au acceptat să antreneze militari ucraineni pe teritoriul său încă de anul trecut.

Este așteptat ca generalul Mark Milley, șeful Statului Major al SUA, să efectueze luni o vizită la baza militară de la Grafenwoehr pentru a inspecta personal cum decurge programul de instruire al soldaților ucraineni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *