CSI / Rusia

VIDEO. „Suntem o țară care luptă împotriva întregii lumi occidentale”. Un comandant rus îl contrazice pe Putin și îi cere să folosească armele nucleare

Comandantul forțelor separatiste din Donețk afirmă că Rusia nu poate câștiga războiul din Ucraina folosind mijloace convenționale și cere folosirea armelor nucleare împotriva NATO, contrazicând astfel afirmațiile făcute de Putin în urmă cu doar câteva zile, scrie Hotnews.

„Știți, suntem conștienți de capabilitățile noastre actuale. Avem un număr de unități care sunt rotite pentru a se putea recupera la bazele lor din Rusia, acum există noi batalioane formate și în formare”, își începe pledoaria Alexandr Hodakovski, dând exemplu în acest sens un batalion format în orașul Ekaterinburg care ar fi în prezent transferat pe front.

De asemenea, acesta vorbește apoi despre cât de bine ar fi fost instruit și echipat acest batalion numit „Ural-1”, afirmând că el este alcătuit în esență de „trupe de șoc”.

„Cu toate acestea, ne dăm seama că resursele noastre au, bineînțeles, limitele lor. Iar următoarea spirală a escaladării poate fi doar una – nucleară”, îndeamnă Hodakovski.

„Prin urmare, dacă de exemplu țările NATO trec de anumite limite (…) nu putem spune că ele doar furnizează sau vând arme [Ucrainei]”, își continuă el pledoaria, invocând în acest sens presupuse declarații pe care le-ar fi făcut ministrul german al Apărării Christine Lambrecht despre testarea blindatelor antiaeriene Gepard în Ucraina.

Comandantul rus spune că Rusia are arme nucleare pentru a le folosi

„Ele sunt direct implicate acum!”, susține Hodakovski cu privire la țările membre NATO, o linie propagandistică repetată constant la Moscova în ultimele luni pentru a justifica înfrângerile suferite în fața forțelor ucrainene net inferioare pe hârtie înainte ca Vladimir Putin să declanșeze invazie pe 24 februarie.

„Prin urmare, ele (țările NATO) sunt foarte aproape de a trece acea linie roșie. Așa că toată lumea își dă seama că următoarea spirală a escaladării nu poate fi decât stadiul nuclear al războiului”, susține comandantul separatiștilor din Donețk.

„Iar cât de pregătit este Occidentul pentru ca situația să evolueze în acest sens, nu cred că este, fiindcă subliniază constant că asta nu poate fi permis în nicio circumstanță”, speculează el.

„Nu aveam această capacitate, suntem o țară care luptă împotriva întregii lumi occidentale, și nu avem resursele pentru a înfrânge blocul NATO cu mijloace convenționale. Dar avem arme nucleare pentru asta. Le-am construit special pentru astfel de situații”, conchide Hodakovski.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *