Social

VIDEO. Trei tineri din Capitală, prinși în flagrant, de PCCOCS și poliție, în timp ce distribuiau droguri în Grădina Botanică și Parcul Dendrariu

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) de comun cu ofițerii Inspectoratului General al Poliției au anihilat un grup infracțional cu activitate de distribuire a drogurilor în Grădina Botanică și Parcul Dendrariu din Chișinău, transmite Jurnal.md.

Doi membri ai grupului, printre care și un minor cu vârsta de 17 ani și o tânără de 21 de ani au fost reținuți în flagrant, în timp ce plasau droguri în Grădina Botanică, iar potrivit informațiilor operative, aceștia-și desfășurau activitatea infracțională și în Parcul Dendrariu. Astfel, la momentul reținerii, oamenii legii au ridicat de la aceștia peste 100 pliculețe cu droguri.

În urma perchezițiilor efectuate de oamenii legii, inclusiv la domiciliile acestora și a unui complice cu vârsta de 20 de ani, au fost ridicate droguri de tip PVP (sintetice, denumite ”sare”) și marijuana, care pe piața neagră valorează circa 150.000 de lei. De asemenea, au fost ridicate și alte obiecte și dispozitive folosite la traficarea drogurilor: cântare la scară mică, telefoane mobile și cartele bancare.

Totodată, în cadrul acțiunilor de urmărire penală, oamenii legii au obținut material probatoriu despre rolul fiecăruia în activitatea infracțională, inclusiv în comunicarea cu clienții, realizată printr-o platformă criptată conectată la internet.

Urmare a reținerii, procurorii le-au formulat și prezentat tuturor trei învinuirile pentru punerea în circulație a drogurilor în cadrul unui grup organizat, iar ulterior au solicitat și obținut în instanța de judecată plasarea acestora în arest preventiv pentru 30 de zile, cu excepția minorului care potrivit legii este cercetat în libertate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *