Actualitate

VIDEO/ Un fost șef din Bălți, concediat de Renato Usatîi pentru că a furat motorină, revine în funcție

Directorul interimar de la DRCD, a explicat că Pasicineac este un specialist bun, iar alte aspecte nu-l interesează.

„Domnul Pasicineac este un specialist foarte bun, mai ales în domeniul drumurilor. Vorba nu era despre faptul ca acesta să fie restabilit la lucru, dar ca să fie primit la lucru. Ce a fost întrecut, cum s-a procedat, de ce a fost acesta concediat, asta deja e altă întrebare”, a spus Oleg Samusi, Director interimar la DRCD Bălți.

Mai mult, Oleg Samusi susține că acțiunile de acum doi ani ale lui Anatol Pasicineac pot fi justificate.

„În situația care s-a întâmplat anterior, acela nu a fost furt. Sunt momente în viață, când pur și simplu nu sunt bani. Se întâmplă așa ceva, asta e viața”, a mai adăugat Oleg Samusi, Director interimar la DRCD Bălți.

Și primarul municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin, crede în nevinovăția lui Pasicineac.

„În urma anchetei de serviciu interne la DRCD, nu s-a demonstrat faptul că domnul Pasicineac a furat motorină de la DRCD. Acest furt nu a fost demonstrat, deci ar însemna că acest furt nu a fost”, a declarat Nicolai Grigorișin, primarul mun. Bălți

„Domnul Pasicineac din banii lui și-a alimentat automobilul. El a adus la întreprindere vopsea, pentru a aplica marcaje. Astfel, administrația întreprinderii nu a putut să îi achite pentru aceste servicii prestate, și în schimb i-au luat mașina, și au alimentat-o cu 20 de litri de motorină”, a mai adăugat primarul municipiului.

Consilierul municipal, Sergiu Burlacu, susține că acest caz nu a fost investigat până la capăt.

„Îmi pare rău, că până acum chestiunea dată nu a fost transmisă instanțelor competente pentru a fi analizată și în condiția în care domnul ar fi fost vinovat, să fie tras la răspundere. Eu aș putea să mă rezum cu un singur comentariu. Vin ai noștri, pleacă ai noștri, noi rămânem tot ca proștii”, a afirmat Sergiu Burlacu, consilier municipal.

Am încercat să obținem o reacție de la Anatol Psicineac, însă acesta nu a fost de găsit la locul de muncă. Directorul DRCD a declarant că inginerul șef este infectat cu Covid-19 și se tratează la domiciliu.

Amintim că, în anul 2020, Anatol Pacisneac a recunoscut că a alimentat automobilele fiicei și ginerelui din contul întreprinderii municipale. Ulterior, acesta și-a luat concediu din cont propriu și nu a mai apărut la întreprindere.

Din imaginile oferite de primarul de atunci, Renato Usatîi, se vede cum Anatol Pasicineac își alimentează autoturismele. Mai mult, fostul edil a descris și schemele prin care erau alimentate și alte unități de transport, care aparțin rudelor și firmei lui Pasicineac. Totul a ajuns la iveală în urma unei plângeri parvenite din partea unui angajat al DRCD.

Sursa: nordnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *