Externe

VIDEO. Un nou schimb de prizonieri. Ucraina anunță eliberarea a 107 de luptători, trei apărători fiind din „Azovstal”

Joi, 3 noiembrie, în cadrul schimbului, 107 luptători ucraineni au fost eliberați din captivitatea rusă, transmite UNIAN.

În Ucraina s-au întors 6 ofițeri, 101 soldați și sergenți, a declarat șeful Biroului Președintelui Ucrainei Andriy Yermak pe canalul său“> Telegram.

În mare parte, este vorba despre apărătorii Forțelor Armate ale Ucrainei, Marinei, apărarea teritorială, Serviciul de Frontieră de Stat, Poliția Națională, Serviciul de Transport Special de Stat și Garda Națională. Printre ei se numără și trei apărători ai ”Azovstal”.

Potrivit lui Yermak, printre cei care au fost eliberați astăzi se numără 74 de luptători care au apărat Azovstal. Unii voluntari au zburat cu elicopterul la Mariupol pentru a salva vieți și a lupta pentru oraș.

„Noi am întors acasă mulți dintre răniții din lupte. În special, am reușit să facem schimb de răniți grav și imobilizați la pat din Mariupol, din Azovstal, băieți cu răni de schije la brațe și picioare, răni prin împușcătură în diferite părți ale corpului. Acolo. sunt oameni cu membre amputate și arsuri care nu simt că sunt parte a feței cu răni infectate. Există și un soldat rănit în urma unei explozii în colonia Yelenovskaya” a spus el.

De asemenea, el a menționat că mulți luptători au fost răniți încă din luna martie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *