CSI / RusiaRăzboi

VIDEO. Un parașutist rus arată cum sunt ținuți militarii de elită ai Moscovei în timp ce așteaptă evacuarea: „Fără mâncare, abia am primit apă”

Un parașutist rus a filmat un mesaj video în care a arătat condițiile în care au fost ținuți militari de elită ai Moscovei în timp ce așteaptă evacuarea după ce au fost răniți, potrivit Hotnews.

„Aeroportul militar Rostov-pe-Don. Zbor dinspre spitalul Rostov către Moscova. Ne-au adus aici la 9 dimineața. Zborul către Moscova a fost anulat din cauza atacului cu dronă. Asta e în regulă, o înțelegem, dar ne-ați putea aduce autobuze, să îi puneți pe luptători în ele, câți răniți sunt pe jos?”, întreabă militarul rus care filmează.

„Toată ziua, sub soare. Zborul va fi la 8 seara. Băieții zac sub soarele dogorâtor cât e ziua de lungă. Fără mâncare. Numai ce au adus apă recent. Pentru cei care pot umbla este în regulă, dar mulțimea de pe jos suferă. Din fericire măcar nu plouă”, explică acesta, după care se filmează și pe el fugitiv la secunda 00:51, uniforma sa arătând că este un militar al Forțelor Aeroportate ale Rusiei.

Această înregistrare video a fost distribuită de parașutistul rus la mai puțin de două săptămâni după ce Rusia a sărbătorit Ziua Forțelor Aeropurtate ale sale, ocazie cu care generalul Mihail Teplinski, comandantul trupelor de elită, a dezvăluit că acestea au suferit pierderi grele.

„Peste 5.000 de parașutiști răniți s-au întors pe front după îngrijiri medicale, și alți peste 3.500 dintre răniții noștri au refuzat să părăsească linia frontului”, a declarat el într-un mesaj video.

Teplinski nu a precizat câți parașutiști ruși au fost uciși în luptă însă numărul de răniți este uriaș, ținând cont că Forțele Aeropurtate ale Rusiei numărau în jur de 40.000 de militari de elită înainte de declanșarea războiului din Ucraina anul trecut. Se crede că efectivele lor au fost sporite cu alte 5.000 de trupe după începerea „operațiunii militare speciale”.

Armata rusă și-a bătut joc de forțele sale aeropurtate

Mesajul lui Teplinski a fost publicat inițial de Zvezda TV, televiziunea forțelor armate ruse, pe site-ul său, însă acesta a fost șters câteva ore mai târziu. Înregistrarea video a fost eliminată și de pe canalul de Telegram al Zvezda, dar a fost salvată probabil de unii internauți ruși care și-au dat seama de caracterul inedit al acesteia.

Trupele aeropurtate ale Rusiei au suferit pierderi uriașe în timpul războiului după ce au fost folosite în atacuri care mai degrabă ar cădea pe umerii infanteriei motorizate.

Ministerul britanic al apărării vorbea încă din luna mai a anului trecut de o denaturare „șocantă” a acestor unități de elită cu mercenari Wagner încă din luna mai a anului trecut.

Un document intern scurs pe canalele de Telegram rusești în iunie anul acesta arată de asemenea că dezertările au devenit o problemă inclusiv în rândul trupelor aeropurtate trimise de Vladimir Putin în Ucraina în condițiile în care acestea au continuat să înregistreze rate mari ale pierderilor.

La începutul acestui an unități ale trupelor aeropurtate au fost desfășurate de armata rusă și în Bahmut, unde a avut loc cea mai sângeroasă bătălie a războiului din Ucraina, acestea fiind transferate aici după ce mercenarii Wagner conduși de Evgheni Prigojin au suferit pierderi catastrofale

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *