Actualitate

VIDEO/ Vlad Bilețchi ( AUR) a depus o sesizare la PG: Transfugii din PLDM trebuie trași la răspundere

Mai mult, el amintește și despre faptul că acest lucru a fost anterior mediatizat, dar niciun organ competent nu s-ar fi autosesizat în privința transfugilor.

Totodată, Vlad Bilețchi consideră că nu doar deputații comuniști care au fost reținuți ar trebui să fie cercetați penal pentru corupție. În acest context, liderul AUR a semnalizat o justiție selectivă din partea guvernării PAS și o răfuială politică.



Anterior, organele de conducere al PLDM au informat reprezentanții mass-media, printr-un comunicat de presă că deputaţii George Mocanu, Mihaela Spatari, Vladimir Hotineanu, Ştefan Creangă, Aliona Goţa, Nae-Simion Pleşca şi Ion Balan nu mai fac parte din fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova, potrivit sinteza.org.

„Parlamentarii au fost excluşi din fracţiune, deoarece au încălcat prevederile statutare şi au ignorat hotărârile organelor de conducere a partidului. Decizia a fost luată, astăzi, în cadrul şedinţei fracţiunii parlamentare a PLDM”, se arăta în comunicatul Partidului Liberal.

Ulterior, deputații care au părăsit PLDM, au anunțat că formează Grupul Parlamentar Popular European (PPE). Grupul a fost format din membrii Valeriu Ghileţchi, Ştefan Creangă, George Mocanu, Aliona Goţa, Octavian Grama, Mihaela Spătaru, Simion Grişciuc, Eugen Carpov şi Iurie Leancă.

Mai mult, Valeriu Ghilețchi urma să conducă această formațiune. Deputatul Valeriu Ghileţchi preciza că membrii grupului vor discuta despre proiectul de lege, propus de PD, privind trecerea la sistemul de vot uninominal al deputaţilor, iar ulterior vor face publică poziţia faţă de acest subiect.

În 2009, Ghilețchi a ajuns deputat în Parlament pe listele PLDM, dar a părăsit partidul după ce formațiunea a plecat de la guvernare. Ghilețchi a votat anterior pentru Guvernul Filip.

De asemnea, presa a scris că veniturile deputatului Ghilețchi au crescut pe parcursul aflării în Legislativ. Acesta este proprietarul unei case din sectorul Râșcani de 180,7 m.p. Familia sa deține și 50% din alt imobil, de 169,50 m.p., situat pe str. Malina Mică din sectorul Centru. În 2015, a intrat și în posesia unui teren de 353 m.p., cu valoare cadastrală de 15 463 de lei. În 2016, acesta şi-a cumpărat cu 108 mii de lei un automobil Subaru Forester, fabricat în 2008.

Sursa: sinteza.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *