Actualitate

Volodimir Zelenski afirmă că Rusia adună forțe suplimentare pentru noi atacuri în est

Într-un raid aerian a fost distrusă pista aeroportului din Odesa, după ce, în ultimele zile, raidurile ruse au vizat liniile de aprovizionare și infrastructura de transport a ucrainenilor.

Volodimir Zelenski spune că Rusia adună forțe suplimentare pentru noi atacuri în est.

Încă au destule rachete pentru a lovi în teritoriul nostru. Însă, acest război a slăbit deja forţele ruse atât de mult încât plănuiesc să ducă mai puţine echipamente militare la parada de 9 mai, de la Moscova.

Ucrainenii aşteaptă, în tranşee, ofensiva inamică, din bătălia Donbas-ului.

În labirintul de tranșee sunt și astfel de adăposturi în faţa bombardamentelor de la distanţă. Mulţi dintre luptători trăiesc acolo, în aceste conditii, de luni întregi.

Armele din Vest alimentează arsenalul ucrainenilor și de aceea Kremlinul pretinde că este deja într-o luptă prin interpuşi cu NATO şi Occidentul.

Oricum, ucrainenii încearcă să reziste cu toate mijloacele ofensivei ruse. Un sat de la nord de Kiev și împrejurimile au fost inundate în mod deliberat, prin evacuarea apei din lacul de acumulare al unei hidrocentrale, pentru a întârzia un asalt al forțelor ruse. Pentru localnici, prezența ocupanților ar fi o calamitate și mai mare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *