Social

Vor merge sau nu copii la școală din cauza crizei energetice? Spînu: „Nimeni nu își dorește ca învățământul să treacă online”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, dă asigurări că în lunile septembrie și octombrie toți copii vor merge la școală, în luna noiembrie însă, Guvernul va lua decizii în dependeța de situație. Precizările lui Spînu vin dupa ce în proiectul cu măsuri de prevenire și atenuare a impactului crizei energetice în caz de limitare a furnizării gazelor naturale a fost menționat și posibilitatea trecerii la învățământul online, transmite ProTV.

„Nimeni nu își dorește ca învățământul să treacă online. Cu siguranță în septembrie, octombrie toți copii vor merge la școală, fără nici un fel de învățământ online. De asemenea, credem că și în noiembrie la fel s-ar putea să apară o situație de criză și dacă vă apărea o astfel de situație vom lua deciziile în funcție de situația creată”, a declarat Spînu. 

De asemenea, ministrul a menționat că școlile care nu se încălzesc sau nu au alternativă la gaz, dar se încălzesc cu lemne sau cărbune, nu vor trece la învățământul online. 

Vă amintim că Guvernul a elaborat un proiect de hotărâre privind un set de măsuri de prevenire și atenuare a impactului crizei energetice în Republica Moldova, în cazul în care în noul sezon de încălzire, în țara noastră ar putea fi sistată livrarea gazelor naturale. Documentul prevede instituirea unei comisii guvernamentale de coordonare a măsurilor necesare ce urmează a fi întreprinse de autorități/întreprinderi în vederea prevenirii și atenuării impactului crizei energetice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Mă adresez la Guvern și Parlament, poate e cazul de făcut o reformă fundamentală a învățămîntului de toate nivelurile și de trecut, treptat într-un an sau doi la vacanța mare de trei luni de pe lunile de vară la cele de iarnă și de încheiat anul de studii nu în mai ci în noiembrie. Respectiv în lunile de iarnă să fie vacanța mare și perioada de absolvire a anului curent de învățămînt. Da, sună absurd la prima vedere, dar beneficiile sînt evidente pentru toți. Cred că și țările civilizate vor accepta acestă inovație, reeșind din criza energetică actuală și lăsîndu-se de steriotipurile trecutului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *