Actualitate

Voronin: Filat e contrabandist, Ghimpu a învățat 2 clase în 4 ani, iar PCRM va face alianță doar cu PDM

Iu. Roșca spre deosebire de Ghimpu și Filat este văzut de Voronin ca fiind un om politic foarte serios, care cunoaște bine gramatica.

Întrebat fiind de reporter dacă Vlad Filat a învățat la facultatea de filosofie, Voronin a răspuns: La facultatea de bandiți, căci pe vremea când era student se ocupa cu contrabanda de țigări.

Voronin declara reporterului că deși posibilei alianțe PD+PCRM le lipsesc câteva voturi, vor trebui să se adrese ”nemernicilor din partidul” lui Filat pentru a alege președintele.

Acest interviu este tipic pentru acest bătrânel aflat la capătul carierei politice, care abundă în ”epitete” specifice mentalitatății de general de miliție sovietic.

Un mic fragment din dialogul Voronin – Comsomolistul Moscovit (mk.ru)

Mk: Care e diferența între Roșca și Ghimpu, cu ce e Ghimpu mai rău ?

V.V: Iura – este un politician serios. Cu foarte multă carte. Aceste nu este nivelul ”regelui contrabandei” Filat sau ”absolventul clinicii de psihiatrie” Ghimpu.

Mk: Sper, dvs ați făcut o glumă ?

VV: ”N-am făcut o glumă. Știți dvs, că el în 4 ani a însușit două clase, că el 14 ani a învățat pentru a absolvirea facultății de drept ? În acești ani, el mituia învățătorii cu produse agricole din satul natal. Învățătorii nu mai știau cum să scape de el. Cea mai înaltă funcția deținută de el a fost jurist la intreprindere de construcție nr.15. Poate greșesc numărul. În rest – adevărul absolute. Uitați el acum a ajuns din greșeală în cea mai înaltă funcție în stat și se judecă cu propriul frate pentru doi metri de pământ între grădinele din satul natal. Iată-l pe Ghimpu!” a declarat V. Voronin pentru mk.ru

În urmă cu două zile, un document secret al ambasadei SUA prezintă felul în care înțelege acest Voronin să facă politică: (Document) Voronin a încercat să-l cumpere pe Lupu cu 10 mln.$

Interviul integral în rusă poate fi citit aici.

Timpul.md


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.