Actualitate

Voronin, nemulțumit de prezența drapelului UE în plenul Parlamentului: „Am întrebat ce statut are, ce statut juridic are în RM?”

„Ce statut are această materie albastră?”, a întrebat Voronin în debutul ședinței plenare.

„Pentru unii colegi cărora probabil le-a scăpat. Acest drapel simbolizează Uniunea Europeană. Putem face o lecție de heraldică, simbolism, să chemăm aici un expert, să punem mai multe drapele”, a răspuns speakerul Igor Grosu.

„Am întrebat ce statut are. În Constituție este drapelul RM, stema. Dar acest drapel ce statut juridic are în RM?”, a insistat liderul PCRM.

„Statutul își are istoricul încă din 2005, 2006, când un minister a fost redenumit în „ministerul integrării europene”. Exprimă voința politică și populară de integrare europeană. Tare țărănește am explicat, n-am fost pregătit pentru un limbaj mai diplomatic, mai sofisticat”, a explicat Grosu.

Deputatul PAS Oazu Nantoi a ținut să completeze.

„La 24 martie 2005, Parlamentul adoptă unanim declarația cu privire la integrarea UE. Probabil de atunci”, a spus Nantoi. Nici aceste explicații nu l-au mulțumit pe comunistul Voronin.

„Voi ori nu înțelegeți ori nu vreți să înțelegeți. Eu întreb statutul juridic. Restul eu cunosc poate mai bine decât toate enciclopediile voastre”, a conchis liderul PCRM.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *