Ultima oră

Voronin pleaca

Potrivit surselor noastre, el isi evacueaza averile de la Condrita

Acum doua saptamani (vezi TIMPUL din 17 august 2009) informam cititorii despre un abuz de proportii ce se punea la cale: trecerea Complexului prezidential de la Condrita in proprietatea fostului presedinte al R. Moldova, Vladimir Voronin. Nu a urmat nicio reactie oficiala din partea presedintiei sau a guvernului prin care sa se confirme sau sa se infirme cele scrise de noi. Iata insa ca, din surse demne de incredere din sanul lucratorilor (slugilor?) care deservesc vila prezidentiala, aflam ca dupa aparitia materialului din TIMPUL la Condrita e agitatie mare.

Potrivit acestor surse, la ordinul lui Voronin, a inceput evacuarea averilor. Astfel, in masini speciale au fost incarcate pasarile (ratele, lebedele, gastele s.a.m.d.), porcii, mistretii, caii, caprele. Apropo de capre. Voronin tinea la vila sase capre de rasa, cica laptele lor face bine a doua zi, dupa un chef… Toate aceste masini, incarcate ca arca lui Noe, au luat calea spre padurea de la ?iganca, luata in arenda de catre Voronin pe o perioada de 99 de ani. (TIMPUL a scris atunci despre aceasta afacere.)

Potrivit acelorasi surse, lucratorii de la Condrita au scos tot pestele din iaz si l-au transportat intr-o cisterna de cateva tone, inchiriata de la un cetatean din s. Suruceni. Actiunile de evacuare decurg in ritm sustinut si, la ora actuala, la Condrita au mai ramas doar butoaiele cu vin si borcanele cu muraturi. Precum va informam in materialul din 18 august, pentru lucrarile de reamenajare a Complexului Condrita s-au cheltuit din Bugetul statului peste 30 de milioane de lei. Faptul ca Voronin isi evacueaza averile de la Condrita care, de altfel, sunt infinit mai mici decat milioanele transferate si ascunse in bancile straine, vorbeste despre aceea ca el a inteles ca trebuie sa plece. Cam tarziu, dar a inteles. Oricum, justitia il va gasi si in padurea de la ?iganca…
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *