Actualitate

Zelenski: Ne apropiem de punctul în care Rusia va trebui să-și depună armele

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a subliniat că ne apropiem de punctul în care Rusia va trebui să depună armele şi să treacă la diplomaţie.

„Situația din Donbas rămâne în general extrem de dificilă. Armata rusă încearcă să adune selectiv forțe superioare pentru a pune din ce în ce mai multă presiune asupra apărătorilor noștri. Acolo, în Donbas, puterea maximă de luptă a armatei ruse a fost acum. Severodonețk, Lisiceansk, Bahmut, Avdeevka, Kurakhovo, Slaviansk și alte așezări rămân ținte cheie pentru ocupanți în această direcție specială”, a spus președintele.

Zelenski le-a mulțumit fundașilor și fundașilor ucraineni care, în ciuda avantajului tehnic și pe alocuri cantitativ al ocupanților, țin eroic linia.

„Astăzi, trupele rusești au tras din nou asupra Harkovului. Teritoriul regiunii noastre Sumî a fost bombardat și peste granița dintre Ucraina și Rusia. Lupta pentru regiunea Herson continuă toți morții lui și treceți la diplomație. Cu siguranță va trebui”, a subliniat el.

Conform Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, în seara zilei de 30 mai, în timpul ofensivei trupelor ucrainene, invadatorii au suferit pierderi și s-au retras din așezarea Nikolaevka, regiunea Herson. Acest lucru a dus la panică în rândul personalului militar al altor unități ale trupelor ruse.

Pierderile totale în luptă ale inamicului în perioada 24 februarie – 30 mai au fost de aproximativ 30 mii 350 de oameni, tancuri – 1 mii 349, vehicule blindate – 3 mii 282, sisteme de artilerie – 643, avioane – 207, elicoptere – 174, UAV-uri operaționale – tactice nivelul – 507.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *