CSI / RusiaInternațional

Zelenski râde de arma cu laser a lui Putin: Rusia rămâne fără rachete și caută ”wunderwaffe”

Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a răspuns declarațiilor vicepremierului rus Iuri Borisov legate de faptul că trupele Rusiei au început să primească arme cu laser capabile să distrugă dronele folosite împotriva lor. Președintele ucrainean a râs de aceste afirmații și consideră că acestea au rolul de a ascunde problemele de pe câmpul de luptă.

Ironiile lui Volodimir Zelenski vin pe fondul declarațiilor făcute de Borisov, vicepremierul rus responsabil de dezvoltarea industriei de apărare și aerospațiale, legate de faptul că soldații ruși folosesc pe frontul din Ucraina arme laser care permit distrugerea unor ținte aflate la cinci kilometri în doar cinci secunde.

Trebuie precizat că informațiile oferite de Borisov nu au putut fi confirmate în mod independent de jurnaliștii occidentali și că nici nu există poze care să indice existența unui astfel tip de armament. Cu toate acestea, nu este prima dată când în mass-media apar informații despre un astfel de sistem. Mai exact, în 2018, Vladimir Putin a dezvăluit că o astfel de armă laser ar face parte dintr-un arsenal secret al Rusiei.

Sistemul laser va înlocui rachetele de apărare antiaeriană, care sunt mult mai scumpe, a explicat vicepremierul Borisov. El a vorbit și despre o altă armă laser din arsenalul Rusiei, numită Peresvet, despre care a spus că a fost folosită pe scară largă și, deși nu poate distruge drone, poate orbi sateliți aflați până la 1,500 de kilometri deasupra Pământului.

Zelenski: Arma cu laser a rușilor e ca ”wunderwaffe” din propaganda nazistă

Președintle Ucrainei a fost ironic în ceea ce privește declarațiile vicepremierului rus și a explicat că liderilor de la Kremlin ”le este frică să recunoască faptul că au fost făcute greșeli catastrofale la cel mai înalt nivel de stat și militar”.

„Astăzi, unul dintre reprezentanții statului rus a spus că ocupanții ar fi început să folosească sisteme de arme cu laser în Ucraina. Se presupune că (fac asta) pentru a nu irosi rachete. În primul rând, este de remarcat faptul că nu mai pot irosi rachete și trebuie să explice cumva acest lucru. Adică, cele peste 2.000 de rachete trase de armata rusă asupra Ucrainei reprezintă majoritatea stocului lor de rachete.

Au mai rămas doar cu resturi. În al doilea rând, toată lumea a văzut deja Rusia în război. Recruți fără experiență, pe care îi aruncă în luptă, sunt carne de tun. Jefuitori care văd pentru prima dată electrocasnice normale într-o țară străină. ”Armură” sovietică veche fără protecție modernă. Bombe interzise cu fosfor, pe care le folosesc pentru a arde școli și case simple.

Și rachete, dintre care majoritatea au fost epuizate de armata rusă pentru a distrugere  infrastructura  civilă fără niciun rezultat militar strategic. Astăzi au lovit în acest mod cu rachete la Nikolaiev și Dnipro. Ei bine, în propaganda Germaniei naziste a existat un astfel de termen „wunderwaffe”. Arma minune. Cu cât devenise mai clar că nu aveau nicio șansă în război, cu atât era mai multă propagandă despre arma minune, care avea să fie atât de puternică încât va aduce un punct de cotitură în război.

Și vedem că în a treia lună a unui război pe scară largă, Rusia încearcă să găsească o ”wunderwaffe”. Așa-zisul laser. Toate acestea indică clar eșecul complet al invaziei. Dar din nou, acest lucru arată și că le este frică să admită că au fost comise greșeli catastrofale la cele mai înalte niveluri de stat și militare. Prin urmare, vor veni cu tot mai multe ”wunderwaffe” pe măsură ce Forțele Armate ale Ucrainei și toți apărătorii noștri ne eliberează pământul pas cu pas. Cât o să dureze? Răspunsul la această întrebare poate fi dat doar de situația reală de pe câmpul de luptă. Încercăm să o facem cât mai curând posibil.” a declarat Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Sursa: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *