Război

Zelenski: „Ucraina nu va ceda nimic și își va întoarce în teritoriile pierdute”

„Sarcina principală a statului este să facă totul pentru ca eroii noștri, soldații noștri din toate ramurile forțelor armate să aibă tot ce este necesar pentru a proteja statul, ca să aibă arme moderne. Acest lucru nu este ușor, costă foarte mult, necesită numeroase negocieri, dar vom asigura o astfel de aprovizionare”, a menționat președintele Ucrainei.

Zelenski a subliniat că Ucraina are nevoie ca avantajul de foc al ocupanților va fi egalat.

„Nu pierdem nicio zi – convingem partenerii, stabilim noi conexiuni, folosim toate oportunitățile – politice, diplomatice, informaționale…”, a adăugat el.

Șeful statului a amintit că astăzi, 3 iulie, armata rusă a bombardat din nou cu brutalitate Slaviansk, Kramatorsk, Harkov din artileria cu rachete, din sistemele Smerch.

“Numai în Slaviansk, lista morților include deja șase persoane, aproximativ douăzeci au fost rănite. O fată a murit, numele ei era Eva. În luna august a acestui an ea ar fi împlinit 10 ani…”, a spus el.

Potrivit lui Zelenski, Rusia are suficiente Tornade, Uragane, Grad pentru a distruge oraș după oraș în Ucraina.

În plus, ocupanții și-au adunat cea mai mare putere de foc în Donbass și pot folosi zilnic zeci de mii de obuze de artilerie într-un sector al frontului.

„Aceasta este o realitate. Prin urmare, distrugem potențialul ocupanților – zi de zi. Și, desigur, sistemele HIMARS și alte arme pe care le-am primit de la parteneri joacă un rol important în acest sens. Faptul că protejăm viețile soldaților noștri joacă un rol la fel de important”, a spus Zelenski.

El a menționat că Ucraina va reconstrui zidurile, va recâștiga pământul, iar oamenii „ar trebui să fie protejați mai presus de toate”.

„Și dacă comanda armatei noastre ia oameni din anumite puncte ale frontului, unde inamicul are cel mai mare avantaj de foc – în special, acest lucru este valabil pentru Lisichansk – asta înseamnă un singur lucru: că ne vom întoarce datorită tacticii noastre. Ucraina nu dă înapoi”, a adăugat Zelensky.

El a subliniat că Forțele Armate ale Ucrainei avansează treptat – atât în ​​regiunea Harkov, cât și în regiunea Herson și pe mare.

„Va fi o zi în care vom spune același lucru despre Donbas”, a spus șeful statului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *