Actualitate

Zvonuri / Toate partidele unioniste din RM se UNESC sub conducerea lui Băsescu

Poate sondajele de opinie ne arată că la moment, că PSRM-ul lui Igor Dodon va acumula în caz de alegeri parlamentare, organizate pe liste de partid, majoritatea din voturi. Iar alte partide care ar mai accede în Parlament ar fi PAS, PDM și Platforma DA.

Chiar dacă PDM colaborează strâns cu PSD România, iar anul acesta mai ales vedem în retorica lui Andrian Candu, Vlad Plahotniuc și Pavel Filip tot mai accentuat mesajul pro-românesc, totuși PDM nu se declară ca fiind un partid unionist.

PAS-ul Maiei Sandu, este la fel un partid mai degrabă statalist. Chiar dacă deține pașaport românesc, Maia Sandu a declarat că în caz de referendum pro-unire, ea va vota ca și majoritatea moldovenilor, adică împotriva unirii cu România.

De unire se teme și Andrei Năstase, liderul Platformei DA, la fel cetățean cu pașaport român în buzunar. Mai ales în timpul protestelor pe care le organiza, de cele mai multe ori Năstase și oamenii acestuia fugăreau din PMAN unioniștii prezenți cu tricoloarele românești. În schimb, Năstase nu s-a sfiit să facă târg cu Grigore Petreco, fost comunist, lider al mișcării extremiste ANTIFA. La un protest organizat de Platforma DA și Maia Sandu, dar și Partidul Nostru, Grigore Petrenco a fost aplăudat și a citit un mesaj de pe scena din fața Parlamentului. Andrei Năstase se teme și de integrarea europeană, dacă este să ne amintim că atunci când era în alianță cu Igor Dodon și Renato Usatîi, la emisiunea de la Pro TV prezentată de Lorena Bogza, Andrei Năstase promitea că atunci când vine la guvernare, împreună cu PSRM și PN vor pune batista pe țambal ce ține de cursul european al țării.
   

Chiar dacă pare a fi că șanse de a face unirea în 2018 nu sunt, totuși stataliștii și pro-rușii vor avea parte de o surpriză! Conform unor surse din PNL, în curând se va organiza un Congres al tuturor partidelor unioniste din Republica Moldova care se vor uni între ele. Președintele noului mega-partid unionist, va fi fostul președinte al României, Traian Băsescu, care are și cetățenia Republicii Moldova. Acuma partidele unioniste negociază denumirea noului partid. Acestea oscilând între PNL, partid unionist istoric, și PUN, noul partid înființat de Traian Băsescu și Anatol Șalaru. Conform sondajelor de opinie, pentru unirea cu România ar vota duminica viitoare circa 30% dintre moldoveni. Iar înființarea unui singur partid unionist, ar fi în primul rând un semnal puternic pentru unioniști că Unirea este un proiect realizabil și în 2018 vom fi cu toții într-o Românie Mare. Noul partid unionist unic, în frunte cu Traian Băsescu, vor reduce dramatic șansele Maiei Sandu și lui Andrei Năstase de a trece pragul electoral în viitorul Parlament.

Sursa: presaindependenta.wordpress.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *