ActualitateExterne

Bazele americane din Europa și-au crescut nivelul de alertă (presa turcă)

Departamentul Apărării din SUA (Pentagon) a confirmat că nivelul de alertă la bazele militare din unele țări din Europa a fost ridicat ca măsură de precauție, pentru a asigura siguranța militarilor, conform CUMHURIYET, scrie Rador Radio România.

Departamentul Apărării din SUA a transmis Agenției Anatolia un comunicat pe această temă. Potrivit sursei citate, Comandamentul SUA din Europa (USEUCOM) evaluează în mod constant diverși factori care afectează securitatea militarilor americani din străinătate și, în cadrul acestui efort, sunt luate frecvent măsuri suplimentare pentru a asigura securitatea militarilor.

„Din motive de securitate operațională, nu ne vom angaja în măsuri specifice, dar vom rămâne precauți”, se arată în comunicat.

USEUCOM, împreună cu țările gazdă, aliații și partenerii, monitorizează permanent contextul de securitate pentru a asigura informarea personalului său și siguranța militarilor și a familiilor acestora.

Potrivit informațiilor apărute pe rețelele de socializare, bazele SUA din Bulgaria, Italia, România și Germania au fost plasate în alertă maximă, nivelul “Charlie”, cel mai ridicat nivel de amenințare din ultimii 10 ani.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *