ActualitateEconomie

Nissan Motor a oprit producţia din China, asta după ce anul trecut Mitsubishi s-a retras și ea din această țară

Nissan Motor a oprit producţia la uzina sa din Changzhou, China, producătoare a SUV-ului Qashqai, deoarece încearcă să-şi optimizeze operaţiunile, potrivit producătorului auto japonez, citat de Reuters.

Uzina din Changzhou, operată în comun cu partenerul local al Nissan, Dongfeng Motor, producea SUV-ul Qashqai, având o capacitate anuală de aproximativ 130.000 de vehicule pe an, a declarat un purtător de cuvânt al Nissan. Cotidianul de afaceri Nikkei a relatat anterior că Nissan va închide fabrica. Capacitatea totală de producţie a Nissan pe cea mai mare piaţă auto din lume este de 1,6 milioane de vehicule, uzina din Changzhou reprezentând 8% din aceasta, a spus purtătorul de cuvânt, adăugând că producătorul auto japonez îşi menţine angajamentul faţă de China.

Producătorul auto japonez operează opt fabrici în China prin intermediul companiei mixte cu Dongfeng, dar, la fel ca alţi producători japonezi, a pierdut cota de piaţă în faţa rivalilor locali care se mişcă rapid, care atrag şoferii cu o serie de vehicule electrice încărcate cu software la preţuri similare cu cele ale maşinilor alimentate de motoare cu ardere internă. Rivalul mai mic al Nissan, Mitsubishi Motors, a decis anul trecut să înceteze producţia la societatea sa mixtă din China. Mitsubishi este, de asemenea, partenerul Nissan într-o alianţă de lungă durată cu producătorul francez Renault.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *