Ultima oră

OFICIAL GERMAN: Este firesc ca Republica Moldova să fie parte a Uniunii Europene

Oficialii au discutat despre agenda europeană a ţării noastre, reformele aplicate, eforturile depuse în vederea diversificării resurselor energetice, Acordul de Asociere şi crearea Zonei de Liber Schimb.

„Republica Moldova trebuie să fie pregătită pentru a aplica prevederile Acordului de comerţ liber. Prevederile acestuia vor contribui la creşterea economică a Republicii Moldova, iar pentru aceasta e nevoie să sporim competitivitatea produselor autohtone”, a menţionat Iurie Leancă.

La rîndul său, Günter Verheugen a declarat că este firesc ca Republica Moldova să fie parte a Uniunii Europene. „Opinia cetăţenilor din Europa Occidentală faţă de Republica Moldova s-a îmbunătăţit considerabil în ultimii ani. Există atîtea afinităţi între Moldova şi Europa Occidentală, încît este firesc să fiţi parte a Uniunii Europene”, a subliniat politicianul.

De asemenea, politicianul şi-a enunţat disponibilitatea de a acorda asistenţă Republicii Moldova în domeniul combaterii corupţiei, idee salutată de Premierul Iurie Leancă.

În perioada în care Günter Verheugen a deţinut mandatul de comisar european pentru Extindere, la Uniunea Europeană au aderat zece state. 

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *