Actualitate

StarNet readuce feeria figurilor de gheaţă

Din cărţile cu poveşti vor ajunge direct în centrul capitalei peste 20 de eroi din poveşti, braduţi, clopoţei, reni şi pinguini vor fi sculptaţi în gheaţă şi expuşi centrul oraşuşlui în perioada 24 decembrie- 7 ianuarie 2014. La realizarea sculpturilor vor fi folosite peste 10 tone de gheaţă. Expoziţia va culmina cu un live show de sculptare a unui brad cu înălţimea de 3 metri. În plus, se vor organiza seri tematice cu tradiţionalele colinde populare interpretate de către ansambluri din Chişinău şi alte 15 raioane ale Moldovei. Copiii vor avea parte de multe surprize frumoase: Casuţa lui Moş Craciun, multe daruri şi poze cu Moşul.

Aflată la a doua ediţie, expoziţia va fi organizată tradiţional în centrul capitalei de către Compania StarNet.

„În ultimii doi ani n-am reuşit să organizăm expoziţia din cauza condiţiilor climaterice. Am avut ierni blânde, iar sculpturile în gheaţă necesită temperaturi constante, mai joase de 0 grade Celsius pentru ca să nu se topească şi în acelaşi timp să nu fie extrem de joase pentru a nu crăpa. Anul acesta meteorologii promit cea mai friguroasă iarnă din ultimii 100 de ani, de aceea suntem convinşi că timpul va fi de partea noastră. Restul detaliilor depind de maeştrii care lucrează fiecare centimetru cub, de la îngheţarea corectă a apei până la sculptarea gheţii. La expoziţia de anul acesta vor lucra artişti din România cu o vastă experienţă în spate şi multă inspiraţie pentru a obţine sculpturi inedite” a spus Alexei Munteanu, Director Marketing StarNet.

Scopul expoziţiei este de a apropia Chişinăul de marile capitale europene, de a oferi locuitorilor experienţe memorabile, imagini din poveşti şi de a umple cu magie zilele din preajma sărbătorilor.

Prima ediţie a expoziţie o puteţi admira aici: 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *