Culinar.md

Rețeta zilei: Plăcinte de post

Exista o multime de retete de post, chiar si pentru deserturi. Cu un aluat fraged, drojdie, umpluturi diverse, dar şi cu multă imaginaţie, poţi prepara plăcinte, ştrudele şi prăjituri delicioase. Iata o reteta de placinta de post.

Chiar dacă suntem în post, nu trebuie să renunţi la deserturile delicioase. Reţete diverse, uşor de preparat, cu ingrediente simple, dar fără ouă, unt sau lapte, te pot ajuta să treci mai uşor peste această perioadă. Dulciurile ideale în post sunt cele cu fructe, nuci, gem şi aluaturi preparate cu bicarbonat sau drojdie. O plăcintă cu fructe este un dulce inegalabil, atâta timp cât proporţia de fructe şi nuci este potrivită, iar blatul este pufos şi aromat. Îţi mai aduci aminte de mirosul de scorţişoară din bucătăria bunicii? Era de la plăcinta cu mere, care şi azi este la mare cinste. Dar… este timpul să porneşti cuptorul!

Aluat pentru plăcinta de post
Ingrediente: 1 cană apă, 1 cană ulei, 1 cană zahăr, 2 căni făină, 1 pachet bicarbonat sodiu, o linguriţă oţet.

Preparare: Într-o oală se pune apa la fiert împreună cu zahărul. Când clocoteşte, se adaugă uleiul şi se trage oala de pe foc. Se adaugă făina în ploaie, amestecând continuu, apoi bicarbonatul stins cu oţet. Aluatul rămâne fraged mult timp. Se foloseşte pentru orice fel de umplutură.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *