Actualitate

10 motive să vii la DescOPERĂ

1. Opera interpretată într-un cadru natural deosebit! Promontoriul de la Butuceni este ideal pentru vocile soliștilor de operă și orchestră. Muzica clasică se contopește frumos cu sunetele naturii și creează o atmosferă unică de contemplare.

2. Activități de zi caracteristice neamului moldovenesc. Gazdele pensiunilor de la Butuceni și Trebujeni au pregătit lecții de cântece și dansuri populare vechi, iar bucătarii iscusiți vor împărtăși din experiența lor de împletire a sarmalelor și plăcintelor moldovenești. Pentru amatorii tradițiilor autentice, am pregătit masterclass-uri de îndeletniciri care ocupau timpul strămoșilor noștri: împletitul în pănușă.

3. Plimbări cu trăsura și barca pe râul Răut. Participanții la festival vor putea admira împrejurimile din trăsură sau din barcă, de-a lungul râului Răut, prin Trebujeni.

4. Bilete accesibile pentru studenți și pensionari. Deținătorii carnetelor de student și a legitimației de pensionar pot procura bilete, de la casele Teatrului Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” și Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici” la un preț redus de 150 de lei.

5. Transport asigurat. Și la ediția din acest an, am pregătit mijloace de transport, care te vor aduce în sânul naturii de la Butuceni. Prețul biletului într-o singură direcție este de 35 de lei.

6. Oaspeți de vază. Dirijorul austriac Friedrich Pfeiifer și regizorul italian Andrea Battistini vor pregăti un spectacol clasic feeric în toate cele trei zile ale festivalului.

7. Cele mai bune voci și interpretări din muzica clasică autentică. Soprana Tatiana Costiuc, tenorul român Sorin Lupu și baritonul Andrei Otean, Capela Corală Academică „Doina”, baletul Teatrului Național de Operă și Balet sunt doar câteva talente autentice pe care trebuie să le asculți/privești măcar o dată în viață.

8. Opera combinată cu Vinul Moldovei, creat de mai multe generații de vinificatori și consacrat de legende în care cu toții ne regăsim. Vei putea procura cele mai bune vinuri din Moldova.

9. Bucate tradiționale delicioase, care ne duc faima peste hotarele țării, pregătite de gospodinele din Butuceni.

10. Fii oaspetele nostru, să promovăm împreună Republica Moldova ca destinație turistică.

Evenimentul face parte din campania de promovare a Moldovei ca destinație turistică, „Fii Oaspetele Nostru” și este organizat sub egida brandului turistic de țară Pomul Vieții și a brandului național Vinul Moldovei. Oaspeții vor avea posibilitatea să viziteze siturile, mănăstirea, complexele rupestre creștine, muzeul și gospodăriile oamenilor care păstrează atmosfera secolelor trecute, dar și să participe la master-class-uri culinare inedite, pregătite de gazdele evenimentului.

Festivalul de Muzică Clasică în aer liber, ediția a III-a, este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în colaborare cu Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” și găzduit de Eco-Resort „Butuceni”. Evenimentul este susținut de către partenerii strategici – Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare în Republica Moldova.  

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *