Actualitate

101 persoane au încălcat legislația frontalieră şi migraţională în ultima săptămână

Astfel, o persoană a încălcat frontiera de stat, 47 de persoane au încălcat regimul frontierei de stat și cel al punctelor de trecere, opt persoane au prezentat documente false și falsificate, 25 de cetăţeni străini au încălcat regimul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova, opt persoane au fost documentate pentru trafic ilicit de mărfuri, 12 persoane cercetate contravențional pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere.

Totodată, în decursul săptămânii precedente, 20 de cetăţeni străini, dar și 80 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Potrivit datelor deținute, cinci cetățeni moldoveni nu au avut acces de intrare în Federația Rusă, iar 15 conaționali în Uniunea Europeană. Din Federația Rusă a fost deportat un moldovean, din UE – trei.

Polițiștii de frontieră au avut 13 întrevederi de frontieră cu reprezentanții autorităților de frontieră ale Ucrainei și României, în scopul schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor.

Cu referire la fluxul traversărilor a frontierei de stat, în perioada vizată s-a înregistrat o creștere ușoară a traversărilor, comparativ cu a doua săptămână a lunii decembrie. Fluxul persoanelor a constituit peste 300 000 traversări, mai mult cu 2,8%, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de peste 88 000 traversări, în creștere cu 1%.

Potrivit Poliției de Frontieră, din data de 10 decembrie au fost instituite noi direcții de deplasare prin punctul de trecere „Palanca”, deoarece se desfășoară lucrările de reconstrucție a podului situat pe traseul Odessa – Reni, din proximitatea localității Palanca.

TIMPUL.MD (V.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *