Actualitate

1200 de locuri de muncă au fost create în cadrul unei întreprinderi cu capital nipon

„Inaugurarea unei fabrici noi, cu peste 1200 de locuri de muncă amenajate la standarde internaționale, care în perioada imediat următoare vor crește pînă la 1500, este un adevărat prilej de bucurie pentru Executiv și pentru întreaga societate”, a spus Pavel Filip.

Totodată, Prim-ministrul a remarcat că sporirea investițiilor în Republica Moldova oferă Guvernului posibilitatea de a majora salariile, pensiile și investițiile sociale, astfel îmbunătățind condițiile de trai ale cetățenilor. „Nimic nu poate fi mai important pentru noi decît să oferim un loc de muncă plătit decent tinerilor din Republica Moldova, astfel fiind siguri că ei vor rămîne acasă”, a subliniat Premierul.

În context, Pavel Filip s-a referit la măsurile deja întreprinse de Executiv pentru a facilita activitatea comunității de business, cum ar fi, reducerea numărului de acte permisive și micșorarea numărului de entități cu funcții de control, dînd asigurări că aceste acţiuni vor continua, astfel ca mediul de afaceri să se dezvolte, iar investitorii străini să vină în ţara noastră.

La rîndul său, Masahiko Ito, Preşedintele grupului Fujikura, a apreciat deschiderea și susținerea Guvernului, remarcînd că întreprinderea a găsit în Republica Moldova o destinaţie potrivită pentru a-și extinde afacerile. Totodată, reprezentantul companiei nipone a spus că pînă în anul 2020, numărul angajaţilor fabricii va spori pînă la 3000.

Concernul Fujikura este un producător mondial de sisteme electrice în automotive, electronică și telecomunicații. Compania a fost deschisă în 1885 și are peste 54 mii de angajați la nivel mondial. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.