Muzică

(17 august) Muzica lui Ceaikovski, Mendelsohn și Neaga va răsuna în AER LIBER

După flashmob-ul cu muzică clasică pe care l-au dat în sala de ședința a Parlamentului, tinerii din Chișinău Youth Orchestra revin cu un nou eveniment sub sloganul „Muzica clasică să guverneze”.

Cu scopul de a aduce muzica clasică mai aproape de oameni, indiferent de statutul lor social, de a pune în valoare tinerii muzicieni şi de a le oferi o şansă de afirmare, Chișinău Youth Orchestra va interpreta opere de-a compozitorilor Ceaikovski, Mendelsohn și Neaga.

„Prin aceste acțiuni ne propunem să facem ca muzica clasică să devină o parte integrantă din viața fiecăruia dintre noi și astfel, să guverneze în inimile noastre. În ziua de azi, moldovenii, fiind împrăștiați peste tot în lume, mai rar reușesc să mențină contactul între ei. Considerăm că muzica clasică este capabilă să ne facă mai uniți”, spune coordonatorul proiectului, dirijorul Adriano Marian.

Concertul va avea loc sâmbătă, 17 august, la ora 20.00, în scuarul Catedralei Mitropolitane Adormirea Maicii Domnului și va reuni mai mult de 70 de tineri muzicieni.

Timpul.md (A.G.) 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *