Muzică

25 iunie 2009: 14 ani de la moartea lui Michael Jackson

Michael Jackson este unul dintre artiştii cu cele mai mari vânzări de albume din toate timpurile. După 1990 a fost, însă, implicat în mai multe scandaluri, dar care nu i-au umbrit cariera de succes a megastarului.

În 2005, justiţia americană a confirmat ceea ce simţeau toţi admiratorii muzicii lui Jackson – nevinovăţia interpretului în procesul care a durat câţiva ani, în care era acuzat de pedofilie. Mai târziu, tânărul, care avea atunci 13 ani, a recunoscut că a fost impus să facă declaraţiile respective. După acest moment, apariţiile publice ale starului au devenit din ce în ce mai rare.

Este unul dintre puţinele personalităţi numele cărora a fost introdus de două ori în Rock and Roll Hall of Fame. Numele lui Michael Jackson a ajuns şi în Guiness World Records, inclusiv pentru „Thriller”, ca fiind cel mai bine vândut album din istorie. 13 piese ale sale au ajuns pe primul loc în toate topurile mondiale, mai mult decât orice alt artist.

Michael Jackson a susţinut şi două concerte la Bucureşti – în 1992 şi 1996. Dar cele mai bune şi reale dovezi care confirmă locul pe care l-a lăsat în istoria muzicii şi nu numai sunt imaginile video şi cântecele unice ale sale.

Pe 2 iulie 2009, la Londra, era planificat ultimul său concert solo. Biletele au fost vândute în timp-record. Michael Jackson promitea un spectacol de zile mari. N-a mai apucat…

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *