Sănătate

40% carbohidraţi, 30% proteine şi 30% grăsimi

 Grăsimi
Consumul de grăsimi are un rol deosebit pentru organism, deoarece stochează energia şi întăreşte sistemul imunitar. Cele mai bune grăsimi sunt cele provenite din peşte, somn, somon, crap sau macrou. Deşi carnea de porc nu lipseşte din alimentaţia noastră în sezonul rece, ar trebui să consumăm mai mult carne de vită, mai bogată în proteine.

Legume şi fructe
Foarte indicate sunt legumele bogate în proteine cum ar fi fasolea, lintea, cartofii dulci, dovleceii sau mazărea. Iar necesarul de vitamine, minerale şi fibre îl poţi lua din citrice, mere, banane, fructe uscate sau compoturi.

Supe
Sunt un remediu excelent împotriva frigului, de aceea, trebuie consumate în fiecare zi. Apa caldă încălzeşte şi hidratează organismul, legumele asigură „porţia” de vitamine şi minerale, iar carnea oferă proteinele.

Condimente şi mirodenii
Foloseşte din belşug condimente şi mirodenii, care au capacitatea de a stimula funcţiile organismului şi au diverse proprietăţi curative. Multe dintre ele îmbunătăţesc digestia, stimulează sistemul nervos şi combat răceala.

Iaurt
Potrivit ultimelor studii realizate de cercetători, probioticele, care se găsesc în cultura activă a iaurtului, micşorează simptomele virozelor respiratorii cu până la două zile. Aşadar, consumă zilnic acest aliment delicios, care te va ţine departe de răceală.

Alcoolul scade rezistenţa organismului!
Multe persoane sunt tentate să apeleze la un pahar de alcool pentru a se încălzi. Dar această metodă nu este tocmai indicată, deoarece consumul de alcool creează o senzaţie de căldură falsă, pe termen scurt. În plus, alcoolul scade rezistenţa organismului, aşa că optează cu încredere pentru ceai, lapte sau ciocolată caldă.

www.culinar.md
Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *