Actualitate

5 factori care îți degradeză sănătatea fizică și morală fără să îți dai seama

Contents

1.Nu ai un program de somn foarte bine stabilit
2. Nu ai grijă ce fel de alimente consumi
3. Nu te hidratezi suficient
4. Nu renunți la mașină atunci când ai ocazia
5. Ai în grupul tău de prieteni persoane care fumează

Nu ai un program de somn foarte bine stabilit

Când viața ta devine din ce mai aglomerată din cauza jobului, poate a copiilor sau din cauza studiilor, somnul poate fi văzut asemenea unui lux. Deși pare greu de crezut, somnul face mai mult decât ne putem imagina pentru organismul nostru.

Somnul nu doar că te menține în formă, dar, cel mai important, corpul tău va avea puterea de a se vindeca atunci când dormi. Un circuit de somn de 7-9 ore pe noapte îți poate îmbunătăți sistemul imunitar, astfel răcelile și gripa vor sta departe de tine, la fel ca și alte afecțiuni.

Nu ai grijă ce fel de alimente consumi

Trebuie să fim sinceri și să admitem că alimentele procesate sunt mult mai la îndemână și, desigur, mai ușor de preparat. Deși poate alegi un aliment procesat slab în calorii, trăind cu impresia că astfel mănânci sănătos. Nu este adevărat, pentru că aceste alimente procesate sunt bogate în E-uri și sodiu. Prea mult sodiu consumat într-o singură zi poate duce la retenție de apă și alte afecțiuni

Nu te hidratezi suficient

Apa este indispensabilă organismului nostru, avem nevoie de ea în fiecare zi. Pentru cei care vor să slăbească câteva kilograme, 6-8 pahare de apă pe zi vor ajuta la procesul de slăbire, pentru că nu vei mai avea probleme cu retenția de apă. Apa ajută la durerile de cap ,scăpându-te de ele, ba chiar îți îmbunătățește funcțiile creierului.

Nu renunți la mașină atunci când ai ocazia

Greșeala pe care mulți dintre noi o facem este aceea de a nu ne imagina viața fără mașină. Dacă ești șofer, mersul pe jos sau cu bicicleta nu pare o opțiune, însă trebuie să ai în vedere beneficiile mișcării. Cu cât faci mai multă mișcare, cu atât vei fi mai sănătos. Chiar dacă nu mergi la sală, încearcă totuși să mergi cât mai mult pe jos, ca astfel să îți întărești sistemul imunitar.

Ai în grupul tău de prieteni persoane care fumează

Chiar dacă refuzi să fumezi, prietenii tăi o fac, lucru care pe tine te transformă într-un fumător pasiv. Inhalezi fumul și astfel sănătatea ta este pusă în pericol. Nu poți lua tu decizii în locul oamenilor din jurul tău, dar le poți cere să nu fumeze la tine în casă sau în mașină. 

Sursa: sinteza.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *