Actualitate

5 moduri de a-ți menține în forrmă corpul chiar și atunci când dormi

În acest articol descoperi 5 moduri dovedite științific de a rămâne în formă chiar și atunci când te relaxezi pe perna ta moale noaptea.

Contents:

1. Dormi cu mai puține haine pe tine
2. Dormi suficient
3. Exerciții fizice corecte
4. Dormi într-un dormitor mai răcoros, mai întunecat
5. Mănâncă conform unui program

Dormi cu mai puține haine pe tine

Când dormi gol/goală, vei obține multe beneficii, chiar să pierzi în greutate. Oamenii de știință sugerează că menținerea temperaturii corpului mai rece în timp ce dormi accelerează metabolismul organismului, deoarece produce mai multă grăsime pentru a păstra căldura.

Grăsimea brună produce căldură în timp ce arde caloriile, iar acest lucru îți accelerează metabolismul în timpul zilei pentru a te ajuta să slăbești. Dormitul fără haine îmbunătățește și circulația sângelui și este bun pentru inimă și mușchi.

Dormi suficient

Dr. Richard K. Bogan, cercetător în domeniul somnului, a spus că un program de somn în sine ne poate ajuta în pierderea în greutate.

 „Somnul este necesar pentru funcționarea normală a hormonilor corpului și a sistemului imunitar. Un creier lipsit de somn sau somnoros este un creier flămând”, a spus el.

El a sugerat că o persoană adultă are nevoie de aproximativ 7 ore și jumătate până la 9 ore de somn.

Exerciții fizice corecte

Dacă ai mai multă masă musculară, te ajută să arzi mai multe calorii, chiar și în timp ce dormi. Făcând niște exerciții zilnic, în special antrenament de forță, te poate ajuta să slăbești câteva kilograme.

Dacă îți este greu să te relaxezi noaptea, încearcă să-ți faci exercițiile cu câteva ore înainte de culcare.

Dormi într-un dormitor mai răcoros, mai întunecat

Potrivit unui studiu, persoanele care au avut temperatura în dormitor setată la 19 grade Celsius timp de o lună au crescut numărul de calorii pe care grăsimea lor brună le-a ars cu 42% și și-au stimulat metabolismul cu 10%. Pentru a pierde câteva kilograme în timp ce dormi, încearcă să renunți și la lumina de noapte.

Cercetările sugerează că lumina înainte de culcare scade nivelul melatoninei, iar dacă dormi cu lumina aprinsă, are un impact uriaș asupra reglării circadiane a metabolismului și devine motivul pentru creșterea în greutate, potrivit Sleep Foundation.

Așa că este mai bine să stingi televizorul, telefonul și orice alte lumini și să te gândești să cumperi draperii mai opace pentru a împiedica lumina să pătrundă în camera în care dormi.

Mănâncă conform unui program

Potrivit nutriționiștilor, orele de masă și de somn ar trebui menținute în același program în fiecare zi. Charlotte Harrison, un nutriționist din Londra, spunea:

 „Corpul nostru rulează pe un ritm circadian, care este ceasul său intern. Orele de masă au o mare influență asupra ritmului nostru circadian, așa că este foarte important să ne programăm aportul alimentar.”

Sursa: sinteza.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *