CSI / Rusia

56 de persoane SECHESTRATE în sediul unei instituţii din Lugansk de SEPARATIȘTI au fost eliberate. Activiştii ÎNARMAȚI continuă să ocupe clădirea

La ora 04.00, pravda.com.ua scrie că încă 5 prizonieri au fost eliberați în urma negocierilor. În total, separatiștii au eliberat 56 de persoane neînarmate. mai devreme la ora 01.00 au reuși să iasă din clădire 51 de oameni. 

Potrivit SBU, aceste persoane au fost eliberate în noaptea de marţi spre miercuri, în urma unor negocieri cu activiştii proruşi. Niciuna dintre persoanele sechestrate nu a fost rănită.

Activiştii continuă să ocupe clădirea, însă le-au permis unor deputaţi ucraineni să intre, pentru a continua negocierile.

Anterior, SBU a anunţat că "activişti separatişti, sub ameninţarea armelor, împiedică aproximativ 60 de persoane să părăsească incinta" şi a denunţat "activităţi teroriste".

Protestele au luat amploare, în ultimele zile, în oraşele din estul Ucrainei. Manifestanţi proruşi au ocupat, duminică, sediile administraţiilor locale din Doneţk, Lugansk şi Harkov. Instituţiile din Harkov au fost eliberate după câteva ore, dar, la Doneţk, manifestanţii au proclamat o "republică suverană".

sursa: Mediafax, pravda.com.ua

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *