Social

77 de studenţi şi elevi vor primi burse de merit

Doisprezece studenţi din instituţiile de învăţămînt superior vor primi Bursa Republicii. Premianţii vor ridica cîte 1320 de lei.

Executivul a aprobat şi listele candidaţilor pentru Bursa Guvernului. Potrivit datelor prezentate de Ministerul Educaţiei, în anul universitar 2015-2016, pentru bursele de merit au fost selectaţi 30 de studenţi. Aceştia vor primi burse a cîte 1100 de lei.

Cei mai buni 15 studenţi şi elevi din ţară vor primi în acest an Bursa Preşedintelui Republicii Moldova, în mărime de 1200 de lei şi, respectiv, 930 de lei.

Bursa „Gaudeamus”, în sumă de 800 de lei, va fi oferită la pentru 20 de elevi din instituţiile de învăţămînt profesional tehnic.

La bursele de merit au candidat studenţii care au obţinut în anul de studii precedent o medie a notelor la sesiunea de vară nu mai mică de 9-9,5 puncte, în funcţie de profil. De asemenea, s-a ţinut cont şi de alte criterii, ca activitățile educaționale, culturale, sportive, curriculum vitae, activitatea științifică, publicațiile și scrisorile de recomandare.

Dosarele candidaților au fost examinate de o comisie specială din cadrul Ministerului Educației.

Achitarea burselor de merit se va efectua de către fiecare instituţie de învăţămînt în limitele alocaţiilor bugetare aprobate în acest scop.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *