Economie

A crescut PIB-ul

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, creşterea a fost condiţionată de majorarea consumului final al gospodăriilor populaţiei cu 8,5%. Formarea brută de capital fix a depăşit cu 10,7% realizările anului precedent. Exportul şi importul de bunuri şi servicii s-au majorat respectiv cu 28,6% şi 19,3% faţă de anul 2010.

Creşterea de 6,4% s-a datorat măririi valorii adăugate brute produse în sectorul de bunuri şi al celui de servicii. Astfel, valoarea adăugată brută a crescut în sectorul de bunuri cu 6,3% în raport cu anul trecut. În agricultură, economia vânatului, silvicultură, pescuit, piscicultură şi industrie valoarea adăugată brută a înregistrat o creştere faţă de anul precedent respectiv cu 5,5% şi 7,1%. 

Valoarea adăugată brută produsă în sectorul de servicii s-a majorat comparativ cu anul precedent cu 5,4%. Creşterea a fost determinată, în mod semnificativ, de majorarea valorii adăugate brute din activităţile comerţ cu ridicata şi cu amănuntul şi transporturi şi comunicaţii, respectiv cu 10,7% şi 6,0%. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *