Cultură

A fost constituită fundația în cinstea poetului Adrian Păunescu

Fundația intenționează să implice tânăra generație în cadrul mai multor activități culturale artistice, în studierea valorilor naționale și promovarea lor, după cum a precizat fondatoarea ONG-ului, Maria Bajura.

Fundația a început implementarea unui proiect în colaborare ce ține de amenajarea și construcția unui amfiteatru pentru a avea baza de desfășurare a cenaclului literar sau a festivalul Andrian Păunescu. Amfiteatru se dorește a fi amplasat pe teritoriul gimnaziului din localitatea Copăceni, Sîngerei. 

Din membrii Consiliului Fundației fac parte Mircea Cozma președintele consiliului județean Prahova, Ludmila Sfârloagă, prima femeie din Europa aleasă preşedinta Camerei Regiunilor a Congresului Consiliului Europei din partea României și alți cetățeni din România cât și din localitatea Copăceni din Moldova.

„Scopul nostru este să unim cele două festivaluri „Galbenă Gutuie” și „Andrian Păunescu” într-un eveniment ce va avea loc vara în jurul zilei de 20 iulie. Ne dorim să facem evenimentul la un nivel internațional, să avem participanți la festival atât din Moldova, cât și din afara țării”, a anunțat Maria Bajura.

Fundația își propune pe viitor să organizeze diferite concursuri istorice cu implicarea tinerilor. „Poate chiar vom edita broșuri. Din experiența primului festival „Galbenă gutuie” copii au venit cu proză și poezii, astfel vrem să promovăm tinerele talente. Vom pune accent pe tema patriotismului, idea reunirii să o promovăm în rândul tinerilor prin aceste activități”, a conchis președinta fundației Copăceni VDR.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *