Social

A rămas fără permis de conducere după ce a atacat polițiștii de patrulare care l-au oprit în timp ce conducea automobilul în stare de ebrietate. Ce pedeapsă a primit un bărbat din Ștefan Vodă

Un tânăr în vârstă de 34 de ani din satul Talmaza, raionul Ștefan Vodă, a rămas fără permis de conducere și a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru o perioadă de un an, după ce acum jumătate de an a atacat polițiștii de patrulare care l-au oprit în timp ce acesta conducea un automobil în stare de ebrietate. Sentința a fost pronunțată marți, 12 septembrie, de magistrații Judecătoriei Căușeni, scrie Deschide.md.

Astfel, potrivit materialelor cauzei, totul s-a produs la data de 18 martie, când inculpatul, fiind la volanul unui automobil de model Volkswagen Passat, se deplasa pe contrasens pe o stradă din orașul Ștefan Vodă. La un moment dat, acesta a fost observat de o mașină de patrulare, care l-au stopat pentru verificări.

În timpul discuției, polițiștii au simțit miros puternic de alcool, solicitând șoferului să treacă testarea alcooscopică cu aparatul „Drager”, la care ultimul a refuzat categoric, înjurând oamenii legii și amenințând-i cu răfuială fizică. Ulterior, acesta s-a apropiat de un polițist de 26 de ani și i-a dat cu capul în față, iar pe al doilea polițist l-a îmbrâncit și i-a deteriorat epoleții.

La scurt timp, oamenii legii au reușit să-i aplice cătușele și l-au escortat la IP Ștefan Vodă.

Totodată, în cadrul ședinței de judecată, bărbatul și-a recunoscut integral vina, menționând că îi pare rău de cele comise.

Prin decizia instanței, inculpatul a fost condamnat la o pedeapsă sub formă de 150 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității.

Sentinţa poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chişinău în termen de 15 zile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *