Ultima oră

A spart conturile de e-mail ale deputaților europeni

Hackerul spune că scopul sau a fost pur şi simplu acela de a creşte gradul de conştientizare cu privire la vulnerabilitatea sistemului de securitate al Parlamentului, într-un moment în care în Europa s-a tot dezbătut pe marginea scandalul de spionaj în care a fost implicată agenţia americană NSĂ.

Hackerul a stat într-un loc public în apropierea clădirii Parlamentului de la Strasbourg şi a reuşit să facă smartphone-urile şi calculatoarele din apropiere să treacă prin "WiFi-ul" din calculatorul sau pentru a se conecta la internet. Asta a fost partea cea mai grea a procedurii, a explicat el.

Apoi, el a accesat o aplicaţie pe care majoritatea deputaţilor europeni o folosesc şi care semnalează când se primeşte un mail nou. Aplicaţia avertizează utilizatorul că un intrus încearcă să acceseze datele lor, dar mesajul este unul "obscur" şi majoritatea utilizatorilor apasă clic pe OK, oferind astfel permisiunea de acces.

Şeful de presă al Parlamentului, Marjory Van den Broeke, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la informaţiile furnizate de către Mediapart şi a confirmat că s-a demarat o anchetă în acest sens pentru a stabili modul în care a fost posibilă o astfel de breşă în sistemul informatic.

Sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *