Politică

Absența nemotivată i-a lăsat fără o bună parte din salariu. Cum i-a pedepsit Parlamentul pe deputații Șor și Starîș

Toți deputații Partidului Șor au fost sancționați de către Secretariatul Parlamentului, pentru absența nemotivată de la ședințele Legislativului, pe parcursul lunii noiembrie.

Potrivit Parlamentului, patru deputați ai Partidului Șor, din cei șase, în conformitate cu prevederilor art. 131 din Regulamentul Parlamentului, pentru absența fără motiv întemeiat pe parcursul lunii noiembrie de la şedinţele Parlamentului și ale Comisiilor permanente au fost sancționați prin reținerea a 75% din salariu şi din indemnizația lunară neimpozabilă pentru transport, transmite Realitatea.md.

Este vorba de deputații Reghina Apostolova, Vadim Fotescu, Petru Jardan și Denis Ulanov.

În cazul Marinei Tauber nu s-a aplicat această măsură întrucât este în arest preventiv, iar în privința președintelui fracțiunii, Ilan Șor, acesta a fost lipsit încă anterior de salariu, din motiv că nu se prezintă la nici o ședință a Legislativului de la preluarea mandatului.

De asemenea, Parlamentul anunță că a fost sancționat și deputatul Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Constantin Starîș, pentru absență fără motiv întemeiat pe parcursul lunii noiembrie de la trei ședințe ale Comisiei permanente din care face parte.

Acestuia i-a fost reținut 50% din salariu şi din indemnizația lunară neimpozabilă pentru transport.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *