ActualitateSănătate

Această băutură hidratează de șapte ori mai bine ca laptele

Canicula de afară persistă, iar veștile de la meteorologi nu sunt încurajatoare. Cei care ies din casă în orele amiezii sau care fac sport în aer liber trebuie să știe ca au nevoie de hidratare suplimentară. Apa este o soluție, la fel sunt și băuturile destinate special sportivilor, însă cea mai bunăn băutură pentru hidratare este laptele.

Medicul Adina Alberts explică de ce „În orice cantitate, laptele e foarte sănătos și hidratează. Sunt zeci de studii care arată că laptele hidratează mult mai bine decât apa plată și decât apa minerală. Există, într-adevăr, niște produs specifice celor care fac foarte mult sport și care hidratează la fel de bine ca laptele. Dar laptele e ușor de găsit, e ieftin, îl găsim peste tot. Să nu uităm că bebelușul, în primele șase luni de viață, bea doar lapte matern, nu bea apă. Deci, iată, o dovadă simplă, la îndemâna oricui, ca să înțeleagă cât de hidratant este laptele și cât de bine ar fi ca în aceste zile toride să bem apă”, a spus Adina Alberts pentru RomâniaTV. Cât lapte e recomandat să bem zilnic Medicul spune că două – trei pahare de lapte pe zi ar trebui să fie cantitatea ideală pentru hidratare. „Putem depăși 2-3 litri de lapte pe zi, dar organismul nu ne va lua mai mult de 2 litri de lapte pe zi, poate nici atât. Să ne ascultăm propriul organism și vom ști exact cât lapte să bem. Eu zic că două – trei pahare pe zi e ideal pentru aceste zile toride”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. “Logică” di la maldava. Că care e băutura aia miraculoasă uăi? Titlu de rahat ce nu are nicio legătură cu conținutul articolului.

    1. Este un articol “copy-paste” tradus de gugăl. A fost si pe sit-uri din Romania, exact la fel, in urma cu vreo doua saptamani.
      Avem jurnalisti, nu glumă :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *