Social

Actele de identitate vor costa mai putin

„Buletinele, pasapoartele, trebuie sa fie mai ieftine. Altfel nu se poate”, a declarat ministrul tehnologiilor informationale si comunicatiilor, Alexandru Oleinic, in contextul perspectivei implementarii actelor de identitate biometrice in Republica Moldova.

Potrivit ministrului, trecerea la producerea de pasapoarte biometrice reprezinta una din conditiile fundamentale inaintate de Uniunea Europeana pentru obtinerea permisiunii de a intra fara viza pe teritoriul UE. „Ne-am pregatit pentru o producere la scara larga a pasapoartelor biometrice, iar in scurt timp vom anunta data cand vom trece exclusiv la pasaportizarea cu acest fel de documente”, a spus Oleinic intr-un interviu.

Trecerea la pasapoartele biometrice nu va anula circulatia si functionalitatea celor obisnuite. „Daca cetateanul nu are necesitatea de a iesi in spatiul UE sau in alte state unde pasaportul biometric este obligatoriu, el poate sa se foloseasca de pasaportul sau obisnuit, pana la expirarea termenului acestuia”, a spus ministrul.

Alexandru Oleinic a vorbit si despre simplificarea procedurii de obtinere a actelor de identitate. Acestea vor putea fi comandate prin intermediul postei sau a internetului. „Astazi e posibil sa faci comanda pasaportului prin telefon. Suntem pe ultima suta de metri pentru a pregati toate conditiile ca sa putem primi comenzi pentru eliberarea actelor de identitate si pe internet. Nu e departe timpul cand vom crea conditii ca cetateanul sa primeasca actele de identitate chiar la domiciliu, in plic sigilat”, a conchis ministrul tehnologiilor informationale si comunicatiilor.

dupa info-prim.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *