Ucraina

Adjunctul șefului biroului prezidențial al Ucrainei, Kirilo Timoșenko și-a dat demisia

Adjunctul şefului biroului prezidenţial ucrainean Kirilo Timoşenko a anunţat marţi, 24 ianuarie, că i-a cerut luni preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski să-l elibereze din funcţie, informează Reuters.

”Îi mulţumesc preşedintelui Ucrainei Volodimir Zelenski pentru încrederea şi oportunitatea de a face fapte bune în fiecare zi şi în fiecare minut”, a scris Timoşenko pe aplicaţia sa de Telegram.

Timoşenko nu a prezentat niciun motiv pentru demisia sa. Mass-media din Ucraina a relatat că Timoşenko ar putea face parte din remanierea de personal anunţată de liderul de la Kiev.

Un decret de acceptare a demisiei lui Timoşenko a fost publicat pe site-ul preşedintelui.

Luni, Volodimir Zelenski a declarat că schimbări de personal vor fi anunţate în această săptămână în guvern, regiuni şi în cadrul forţelor de securitate după acuzaţii de corupţie, la aproape un an de la invazia Rusiei.

Kirilo Timoşenko, în vârstă de 33 de ani, a fost adjunctul şefului biroului prezidenţial din 2019, supervizând regiunile şi politicile regionale. De asemenea, el a lucrat cu Volodimir Zelenski în timpul campaniei sale electorale, supraveghind conţinutul media şi creativ.

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina la 24 februarie 2022, potrivit presei ucrainene, Timoşenko a fost implicat în mai multe scandaluri legate de utilizarea de maşini scumpe în scop personal. Timoşenko a negat toate acuzaţiile.

Rusia își numeşte invazia ”operaţiune miliatră specială” pentru denazificarea țării vecine.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *