Ultima oră

“Administrația TRANSNISTREANĂ” a început modernizarea vămii. CUC: Aceste acțiuni sunt ILEGALE

Potrivit colonelului Veaceslav Bîrcă, şef militar superior al contingentului militar al Forţelor de Menţinere a Păcii, lucrările au început în dimineaţa zilei de azi şi reprezintă o nouă provocare din partea administraţiei transnistene.

“Aceste acţiuni încalcă acordurile Comisiei Unificate de Control (CUC) şi sunt unilaterale. În mod normal şi legal, Tiraspolul trebuia să înştiinţeze CUC despre decizia de modernizare. Din informaţiile noastre, aşa zisa vamă de la Doroţcaia va fi conectată la Internet şi va fi instalat un program vamal, dar şi alte lucrări de modernizare vor fi efectuate. Aceste acţiuni trebui coordonate la şedinţele CUC”, a explicat Veaceslav Bîrcă pentru Moldova.ORG.

Colonelul a mai adăugat că potrivit acordului din 1992, cetăţenii au dreptul la libera circulaţie, iar acţiunile care îngreunează circulaţia persoanelor şi mărfurilor sunt regretabile.

Menţionăm că în ultimele luni administraţia de la Tiraspol a efectuat mai multe acţiuni unilaterale în zona de securitate. În luna aprilie partea transnistreană a instalat mai multe posturi în localitatea Varniţa, fără a consulta Chişinăul. În consecinţă, mai mulţi locuitorii ai comunei au ieşit în timpul nopţii şi au împiedicat instalarea acestora.

TIMPUL.MD via Moldova.ORG

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *