Afaceri

Aeroportul Internaţional Chişinău obţine Cupa „Cel mai bun aeroport al anului din ţările CSI”

La 24 mai 2011, la Moscova, echipei „Aeroportului Internaţional Chişinău”, în frunte cu directorul general al instituţiei, Roman Podkorîtov, i-a fost înmînată Cupa „Cel mai bun aeroport al anului din ţările CSI”, la nominalizarea „Aeroportul cu cea mai dinamică dezvoltare”, din categoria aeroporturilor cu traficul de până la un milion de pasageri an. Această distincţie reprezintă o recunoaştere a eforturilor şi rezultatelor obţinute de aeroportul chişinăuian pe parcursul perioadei de gestionare 2010-2011, atât în ceea ce priveşte procesul de modernizare al serviciilor prestate, cât şi în privinţa creşterii permanente a traficului internaţional de pasageri.

Anii 2010-2011 au fost semnificativi prin atragerea noilor companii aeriene („Lufthansa”, „Utair”, „Atlas-Jet”, „Aerosvit”), prin menţinerea nivelului înalt de siguranţă a zborurilor, precum şi prin restructurarea proceselor interne şi îmbunătăţirea performanţei manageriale generale. În 2010, pentru a doua oară, Aeroportul Chişinău a trecut cu succes auditul de management al calităţii în conformitate cu standardul ISO 9001:2008. În 2011, Aeroportul Internaţional Chişinău obţine acreditarea privind emisiile reduse de CO2. Alte realizări recente sunt: lansarea noului web site oficial al Aeroportului Chişinău, introducerea sistemului automatizat de anunţuri vocale în Aeroport. De asemenea, a fost creat un gong personalizat, cu specific naţional, au fost finisate lucrările de instalare a logo-ului pe clădirea aerogării şi au fost instalate noile uşi turnante din terminal.

Semnificative sunt, de asemenea, realizările şi proiectele investiţionale derulate de către aeroport: Proiectul II de modernizare a Aeroportului Internaţional Chişinău, al cărui cost total constituie 46,5 mln. euro (împreună cu 1,75 mln. euro – grant acordat în cadrul Programului de Investiţii de Vecinătate al UE), proiectul de construire a parcării multietajate în faţa terminalului (lansat în 2010), extinderea programelor sociale şi lansarea programului de stimulare a companiilor aeriene.

„Premiu ce ni s-a acordat la forul moscovit ne onorează şi este o recunoaştere a eforturilor întreprinse în ultima perioadă de către echipa Aeroportului Internaţional Chişinău pentru îmbunătăţirea infrastructurii aeroportuare chişinăuine şi pentru creşterea continuă a calităţii serviciilor prestate. Dezvoltarea Aeroportului va continua să fie o prioritate absolută a echipei noastre, în vederea transformării acestuia în cel mai important nod de comunicaţii aeriene din regiune”, a declarat directorul general al Aeroportului Chişinău, dl Roman Podkorîtov.

Evenimentul în cadrul căruia a avut loc decernarea premiului a fost organizat de „Asociaţia Aeroport” – cea mai mare şi prestigioasă organizaţie a aviaţiei civile de pe teritoriul ţărilor CSI. Scopul primordial al concursului constă în stimularea aeroporturilor ce au înregistrat rezultate notorii în activitate, contribuind substanţial la dezvoltarea aviaţiei civile şi creând, totodată, un cadru investiţional favorabil în aeroporturi. Participarea Aeroportului Internaţional Chişinău la concurs, precum şi acordarea repetată a distincţiei de „Cel mai bun aeroport al anului din ţările CSI” este o dovadă a nivelul înalt al profesionalismului angajaţilor întreprinderii.

„Această victorie este rezultatul muncii asidue a întregului colectiv aeroportuar. Ambiţioasă, echipa noastră e orientată spre menţinerea nivelului înalt de deservire a pasagerilor, de siguranţă a zborurilor şi de atragerea a cât mai mulţi investitori. Suntem preocupaţi, 24 de ore din 24, de realizarea acestor planuri îndrăzneţe, iar Câştigarea premiului CSI este o recunoaştere a muncii şi a efortului depus. Toţi lucrătorii Aeroportului au primit cu mare bucurie vestea despre victoria în concurs şi acest lucru îi mobilizează să lucreze şi mai bine ”, spune dl Roman Podkorîtov.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *