Social

Agenția de Mediu: Nivelul de poluare a aerului în zona Portului Giurgiulești a depășit norma de două ori

În zona portului Internațional Liber Giurgiulești se menține nivelul sporit de poluare a aerului pentru conținutul de fenol, care a depășit norma sanitară de la 1,5 pâna la 2,0 ori, arată datele Agenției de Mediu.

Specialiștii de la Laboratorul de Referință de Mediu al Agenției de Mediu au prelevat datele de la distanțe diferite de la locul incendiul izbucnit la un rezervor de păstrare a cerealelor.

„Percepția mirosului specific este condiționată de prezența fenolului în aerul atmosferic, care se presupune că este emanat de supraîncălzirea vatei minerale, utilizată drept strat izolator a rezervoarelor de depozitare a șrotului de floarea soarelui”, se arată în comunicat.

Agenția de Mediu informează că va continua monitorizarea nivelului de poluare a aerului în zona Portul Internațional Liber Giurgiulești, și ariei aferente localității. Începând cu data de 18 ianuarie curent, Agenția de Mediu în comun cu colegii Agenției pentru Protecția Mediului din București va monitoriza calitatea aerului în regiunea dată prin intermediul unui laborator mobil echipat cu aparataj modern, pentru a veni cu informație mai detaliată privind componența aerului poluat.

În urma evaluării datelor, Agenția de Mediu va veni cu o informație actualizată la acest subiect.

Vă amintim că în dimineața de 16 ianuarie, pompierii din sudul țării au intervenit pentru a lichida un incendiu produs în urma prăbușirii unui rezervor de păstrare a granulelor de șrot de floarea soarelui, la portul Giurgiulești.

Astfel, potrivit primelor informații din cauza mocnirii unei încărcături de peste 1000 tone produs de șrot de floarea soarelui, a avut loc prăbușirea cisternei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *