Actualitate

Agricultorii datornici pot din nou efectua operaţiuni bancare

Nicolae Platon, şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat (IFPS), a menţionat la o conferinţă de presă, că o indicaţie comună în acest sens a fost emisă de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Casa Naţională de Asigurări Sociale, Compania Naţională de Asigurări în Medicină şi IFPS.

Platon a specificat că agenţii economici vizaţi urmează să se adreseze cu cereri la comisiile mixte de deblocare a situaţiei în domeniu, ce funcţionează la nivel de inspectorate fiscale teritoriale în toate raioanele.

Astfel, de la 19 martie, de când au început să activeze comisiile respective, au fost audiaţi 131 de agenţi economici, care au depus cereri în acest sens, iar la două treimi dintre ei le-au fost deblocate conturile.

Potrivit lui Valeriu Cosarciuc, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, prin această măsură Guvernul acordă posibilitate producătorilor agricoli să desfăşoare în termen lucrările de primăvară. La fel, se contează pe diminuarea efectelor crizei economice financiare în sectorul agroindustrial din R. Moldova.

Conform datelor Serviciului Fiscal de Stat, la un număr de 1191 de producători agricoli le sînt suspendate operaţiunile bancare din cauza restanţelor la bugetul public naţional care, pe 19 martie 2010, constituiau 225 milioane de lei. Cei 1191 de agenţi economici reprezintă circa 72 la sută din numărul total al producătorilor agricoli din republică.

După moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *