Eveniment

Alegeri prezidențiale în România. Cetățenii din Republica Moldova pot completa prealabil declarația pe propria răspundere

În primul rând, cetățenii români cu drept de vot pot să descarce declarația pe propria răspundere și să o completeze înainte ca să intre în secția de vot. Formularul tipizat este disponibil pe site-ul BEC și respectiv MAE. Există o singură condiție: formularul trebuie semnat și datat doar în fața biroului secției de votare. 

O altă măsură pe care o vor întreprinde reprezentanțele diplomatice ale României va fi creşterea numărului de cabine de vot, de ştampile și completarea birourilor secţiilor de vot spre maximum la 7. Ministerul Afacerilor Externe român ține să precizeze că că numărul membrilor în birourile secţiilor de votare, componenţa și completarea lor au fost întotdeauna şi sunt de competenţa deciziei Biroului Electoral pentru Secţiile de Votare din Străinătate, şi nu a MAE.  

„Ne aflăm, spuneam, într-un proces de organizare foarte serios. Eu am transmis astăzi instrucţiuni extrem de serioase şefilor de misiuni, consulilor generali, preşedinţilor secţiilor de votare de a pune în practică deciziile, hotărârile BEC şi Biroului Electoral pentru Secţiile de Votare din Străinătate şi, bineînţeles, măsurile de organizare pe care noi astăzi le-am decis”, a menționat menționat ministrul de Externe român, Titus Corlățean.

El a mai declarat că întreaga conducere a MAE se va deplasa săptămâna viitoare pentru a verifica care este stadiul organizării în principal în acele locaţii unde au existat probleme la turul întâi. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *