Actualitate

Aleksandr Lukaşenko, în vizită în Kenya pentru a întări legăturile comerciale

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, un aliat ferm al Moscovei şi izolat în Occident, s-a întâlnit luni cu omologul său kenyan William Ruto la Nairobi pentru a consolida legăturile comerciale dintre cele două ţări, a anunţat preşedinţia kenyană, potrivit AFP.

Şeful statului belarus a început sâmbătă un turneu în Africa, după ce s-a întâlnit cu preşedintele Guineei Ecuatoriale, Teodoro Obiang Nguema, la Malabo, potrivit Agerpres.

Turneul îşi propune să continue stabilirea unor “legături strânse” între Minsk şi ţările africane.

În urma discuţiilor dintre William Ruto şi Aleksandr Lukaşenko, cele două ţări au anunţat că doresc să-şi consolideze “legăturile în domeniul energiei regenerabile, comerţului, investiţiilor şi educaţiei”, a scris Ruto pe reţeaua X.

Şeful statului kenyan a subliniat, de asemenea, că ţara sa “doreşte în special să exploateze tehnologia agricolă avansată a acestui stat din Europa de Est pentru a-şi creşte productivitatea”.

Lukaşenko este la putere de 29 de ani, iar ţara sa este adesea criticată de aliaţii occidentali şi vizată de sancţiuni grele pentru reprimarea opoziţiei şi sprijinul acordat invaziei Rusiei în Ucraina.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a vizitat Kenya, motorul economic al Africii de Est, în luna mai.

Moscova şi Kievul încearcă să-şi sporească influenţa pe continentul african.

În februarie, 22 din cele 54 de state membre ale Uniunii Africane s-au abţinut sau nu au participat la votul asupra celei mai recente rezoluţii a Adunării Generale a ONU care solicită Rusiei să-şi retragă forţele din Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *