Ultima oră

ALERTĂ MAXIMĂ: REPUBLIKA KGB speriată de PROTESTUL din 16 mai, liderul unioniștilor REȚINUT de SIS și EXPULZAT din Moldova

Contactat de TIMPUL, acesta a declarat că a fost reținut de SIS și a primit o interdicție de intra în R. Moldova pe o perioadă de 5 ani. SIS-ul îl va escorta până la hotarul cu România.

„Sunt reținut de SIS. Ei nu sunt de acord cu protestul din 16 mai. Distribuiți!”, scrie George Simion pe Facebook.

Timpul menționează că evenimentul de pe facebook dedicat protestului din 16 mai a fost șters în urmă cu câteva zile pentru a încerca să descurajeze lumea să participe.

Mișcarea Civică TINERII MOLDOVEI adresează un apel tuturor oamenilor din teritoriu să vină la Chișinău la 16 mai 2015 pentru a cere să li se facă dreptate. Trebuie să arătăm că populația din satele, orășelele și raioanele noastre are un cuvânt de spus cu privire la deciziile care se iau în capitală și îi vizează pe ei în mod direct.

Modul actual în care funcționează administrația nu mai poate fi tolerat. Cetățeanul simplu nu mai poate suporta nedreptățile zilnice cu care se confruntă și fărădelegile de la tot pasul!

Neglijarea omului simplu se întâmplă de peste 200 de ani între Prut și Nistru și pornește de la ruperea Moldovei lui Ștefan în două în 1812, de către Imperiul Rus. De atunci moldovenii de pe aceste meleaguri trăiesc prost și nu mai văd niciodată o ieșire din situație. Soluția există, iar pentru a o transforma în fapte – TINERII MOLDOVEI cheamă toți oamenii din raioanele Rep. Moldova să se organizeze în echipe și să vină la Chișinău la 16 mai 2015.

Tuturor celor care reușesc să adune un grup de cel puțin 10 oameni – li se achită transportul integral! Adică, este nevoie doar să avem voința de a veni la Chișinău pentru a schimba ceva, pentru că nu mai putem protesta doar din fața televizorului! Telefonul la care se anunță formarea grupurilor este: 068409970.

La 16 mai 2015, ora 14.00 o manifestație amplă va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale, marcând astfel 203 de la primul Rapt al Basarabiei. La această dată în 1812, în urma unui război ruso-turc, imperiul țarist a anexat partea de Est a Moldovei Istorice situate între Prut și Nistru, denumind-o mai târziu – Basarabia. Considerăm că acest eveniment istoric a determinat o evoluție nefirească a societății din aceste ținuturi, marcată de stagnare și neputință. A fost o consecință naturală a ruperii moldovenilor din Basarabia de procesul de formare a națiunii moderne românești, în epoca în care toate popoare europene avansate formau state – națiuni.

TINERII MOLDOVEI cred că ar fi bine să conștientizăm cu toții că situația actuală dezastruoasă în care se află societatea noastră este o consecință a celor două secole de stăpânire (directă sau indirectă) a Imperiului Rus în Basarabia și că „nu se poate construi o entitate statală pe o palmă de pământ care nu a avut experiența autoguvernării” (Ana Guțu). Indiferent de clasa politică sau de elita economică pe care o vom avea, Rep. Moldova nu va fi niciodată un stat al bunăstării sociale, deoarece s-a născut din minciună

Această nedreptate poate fi reparată prin Unirea cu România și revenirea teritoriului dintre Prut și Nistru pe făgașul firesc al dezvoltării sale istorice. Unirea va pune capăt jafului și fărădelegilor care au azi loc nestingherit în Rep. Moldova. Dar putem reuși acest lucru doar uniți și doar în stradă!

16 mai, ora 14.00, PMAN, Aducem Dreptatea prin Unire!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *