Editorial

Alianța cu trei nurori

Pe lângă asta, Alianța avea și un vis – să-și găsească trei nurori harnice pentru feciorii (alegătorii) ei. Feciorii au luptat pentru visul Alianței și prin 2009 au reușit să salveze țara de comuniști. După aia, feciorii s-au pornit în căutarea nurorilor și le-au găsit – una democrată, una liberală și una liberal-democrată. Imediat ce a ajuns la putere, Alianța și-a pus nurorile la muncă și le-a zis că, dacă vor lenevi, vor lua bătaie. A împărțit atribuțiile și responsabilitățile legal, ca nu cumva una dintre nurori să devină invidioasă pe celelalte. Primei nurori, Alianța i-a încredințat integrarea europeană și relațiile externe. Celei de-a doua – reparația drumurilor naționale, reforma în justiție, modernizarea sistemului de învățământ și a sistemului de sănătate. A treia noră a primit sarcina de a deferi justiției vinovații de torturarea tinerilor în 7 aprilie 2009 și lingăii de partid care s-au îmbogățit ilegal în perioada guvernării comuniste.

Se vede că a treia noră nu prea a înțeles ce vrea Alianța, i-a scăpat de averi pe comuniști, însă i-a lăsat să-și facă mendrele stataliste mai departe, ce-i drept, în opoziție. Nici nora căreia i s-a încredințat integrarea europeană a Moldovei nu s-a dovedit a fi mai brează. Aceasta jura credință Uniunii Europene, însă nu uita să flirteze intens și cu Rusia, adică încerca să înoate în două luntri. A treia noră a călcat și ea pe greblă, nedorind, probabil, să rămână în urma primelor două nurori. S-a speriat Alianța când a văzut că nurorile nu o ascultă, spun una, dar fac alta, pe la televiziuni susțin că luptă pentru bunăstarea poporului, iar în realitate luptă doar pentru îngrășarea propriului buzunar și a egoului umflat asemeni unui butoi de vin moldovenesc. Poate mâine va fi mai bine, s-a gândit Alianța și s-a culcat să tragă un pui de somn, ca a doua zi să soluționeze greșelile nurorilor cu capul treaz. Doar că nurorile se cam săturaseră de dictatura Alianței căreia în juraseră credință cu câțiva ani în urmă. Au așteptat până aceasta a adormit, au ridicat-o brutal din pat și au început a o izbi cu capul de pereții intereselor personale. După asta au călcat-o în picioare și i-au străpuns limba cu ace, ca nu cumva să povestească feciorilor (alegătorilor) ce s-a întâmplat.

Alianța încă mai răsuflă, deși se află într-o stare gravă și nu mai poate vorbi. Nurorile între timp își împart averile Alianței și pregătesc coliva. Sper să fiu chemat și eu la înmormântarea Alianței, pentru că am iubit-o și am votat-o cândva. Ce să-i faci, dacă nurorile s-au dovedit a fi niște hoațe de drumul mare?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *