Sănătate

Alimente care asigură sănătatea ficatului

Alimente care asigură sănătatea ficatului
1. Ghimbir. Acest aliment are rolul de a asigura sănătatea ficatului. De asemenea, te ajută să tratezi anumite afecțiuni ale acestui organ. Ajută la reducerea inflamației apărute.

2. Cartofii dulci. Conțin vitamina A, vitamina B5, vitamina B6, dar și alte substanțe nutritive. Drept urmare, ajută la tratarea bolilor de ficat apărute din cauza consumului excesiv de alcool.

3. Bananele. Sunt alimente recomandate pentru menținerea sănătății acestui organ și, de asemenea, ajută la tratarea afecțiunilor. Ajută la reglarea nivelului trigliceridelor.

4. Turmericul. Are proprietăți antifungice, antibacteriene și, de asemenea, ajută la prevenirea și la tratearea cancerului.

5. Legumele crude. Conțin fibre care ajută ficatul să funcționeze așa cum trebuie. De asemenea, conțin numeroși nutrienți care ajută ficatul să lupte împotriva mai multor afecțiuni.

6. Păpădia. Este o plantă care ajută ficatul. Are un efect diuretic și antioxidant. Pe lângă faptul că protejează ficatul, ajută și la menținerea sănătății inimii. Este o plantă care se găsește peste tot, așa că o poți include în alimentația ta, fie sub formă de ceaiuri sau poți consuma tije de păpădie.

7. Vitamina E. Poți lua suplimente de vitamina E. Acestea asigură sănătatea ficatului. Mai mult decât atât, asigură sănătatea inimii.

8. Ficatul. Conține numeroși nutrienți. Poți opta pentru ficatul de vită. Totuși, ai grijă să nu mănânci foarte mult. Asta pentru că este o sursă de fier și, consumat în exces, are efecte negative asupra ficatului.

Acestea sunt câteva dintre cele mai indicate alimente pentru persoanele care suferă de diferite afecțiuni ale ficatului. De asemenea, previn și tratează mai multe boli.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *